Uborka tekercs garnélarákkal

A recepthez

Egy uborka és szezámgarnéla előétel díszíti a büféasztalt, és a buli slágere lesz. Gyorsan sült garnélarákkal és friss avokádókockákkal töltött vékony uborkaszeletekből készült, lime levével ízesített tekercsek, amelyeket kényelmesen rögzíthetünk nyárssal vagy fogpiszkálóval. Váratlan összetevő egy vékony réteg japán tormás wasabit enyhén csípős jegyet ad ehhez a friss előételhez. Ugyanezt a célt szolgálja egy csobbanás édes-fűszeres thai sriracha szósz. Ugyanakkor ez az élénkpiros chili szósz díszíti a tekercseket, és segít rögzíteni a szezámmagot a kész tekercs felületén.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 371,63 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 30 perc Használt: 19,73 g/27,96 g/10,36FalatozásHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ2 saláta uborka 12 nagy hámozott garnélarák 1 avokádó 2 ek. l. fekete-fehér szezámmag keveréke 3 ek. l. olívaolaj 1 evőkanál. l. sriracha szósz 2 tk. wasabisca fél lime frissen őrölt fekete bors só Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Helyezze a garnélarákot egy tálba, öntsön 1 evőkanál. l. lime levét, sózzuk, borsozzuk, és 10 percig állni hagyjuk. Egy nagy serpenyőben olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a garnélarákot, és 2 percig főzzük. Fordítsuk át a másik oldalára és süssük további 2 percig. Tegyük tányérra és hűtsük le. Ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot 1 percig.

2. lépés

Az avokádót hosszában vágjuk fel, távolítsuk el a magját és távolítsuk el a héját. A pépet apró kockákra vágjuk, és meglocsoljuk lime levével. Vágja fel az uborkát egy kés segítségével vékony, hosszú szalagokra.

3. lépés

Minden uborkacsíkra vékony réteg wasabit kenünk, néhány kocka avokádót és garnélarákot teszünk bele, megszórjuk pirított szezámmaggal és feltekerjük. Fa nyárssal felaprítjuk és tányérra tesszük. Díszítsük egy csepp sriracha szósszal és szezámmaggal.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Az előétel elkészítéséhez puha, érett avokádóra van szüksége. Az éretlen gyümölcsöt banánnal vagy almával együtt nátronpapír zacskóba helyezhetjük, és 1-2 napig melegen hagyhatjuk.

HASZNOS TANÁCSOK

A garnélarákokat nagyon forró serpenyőben nagyon rövid ideig főzzük, hogy ne váljanak gumiszerűvé. Ha nyers vagy nyers fagyasztott garnélarákot használ, a készenlét mutatója az lesz, amikor a garnélarák színe átlátszó szürkéről élénk rózsaszínre változik.

AMEGYÉB

100 g-ban: fehérjék 5,97 g (7,46% napi érték) • zsírok 8,44 g (9,38%) • szénhidrátok 5,52 g (3,29%) • kcal 116,97 (6,50%) • nátrium 491,01 mg (33,86%) • összcukor (1,2%) 2,50%) • EFA 1,23 g (6,15%) • élelmi rost 2,40 g (8,00%)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024