Törött padlizsán sajttal és paradicsommal

Гастрономъ

A recepthez

A törött padlizsán sajttal és paradicsommal remek meleg előétel, amelyet egyszerűen nyáron vagy kora ősszel kell elkészíteni, amikor a legfinomabb szezonális zöldségek állnak rendelkezésünkre. Velük válik az étel igazi gasztronómiai remekművé! Úgy tűnik, mi itt a különleges: sütőben sült töltött padlizsánnal van dolgunk. De ez a helyzet akkor, ha a részletek különösen fontosak. A töltelék kétféle sajt és paradicsom igazán ideális, harmonikus kombinációját tartalmazza. A padlizsánt pedig a legváratlanabb módon készítjük: először sodrófával felverjük, majd felvágjuk és megtöltjük. Ennek a technikának köszönhetően a pép különösen érzékeny lesz. Annyira finomra sikeredett, hogy mindenképpen érdemes plusz hozzávalók figyelembevételével főzni.

Bonyolultság: átlagos Kalória: 161,07 kcal/adag Adagok: 10 Főzés: 45 perc Hozzáadás. idő: 24 óra Használt: 7,63 g/10,82 g/8,46ÜresFalatozásVegetáriánus: LactoVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 10 ADAGHOZszilva paradicsom – 3 db lilahagyma – 1/2 db fokhagyma – 2 gerezd kaliforniai paprika – 4 szál feta – 150 gsuluguni – 150 evőkanál. l.padlizsán – 3-5 db.frissen őrölt fekete bors – ízlés szerint Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Elkészítjük a padlizsántölteléket. A paradicsomot megmossuk, a szár tövét eltávolítjuk. A gyümölcshúst nagyon apró kockákra vágjuk, és egy nagy tálba tesszük.

2. lépés

A lilahagymát is apró kockákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, egy nagy kés lapos oldalával összetörjük és felaprítjuk. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát a paradicsommal együtt.

3. lépés

A padlizsántöltelékhez használt édes paprikát megmossuk és szárítjuk. Vágjuk hosszában félbe, távolítsuk el a magokat és a hártyákat. A pépet csíkokra, majd kis kockákra vágjuk. Tegye át az előkészített zöldségekre egy tálba.

4. lépés

Mossa meg a petrezselymet a padlizsán töltelékéhez, szárítsa meg jól, és tépje le a leveleit az ágakról. Vágja apróra őket. Hozzáadjuk a zöldségekhez. A fetát villával pépesítjük. A sulugunit durva reszelőn lereszeljük.

5. lépés

Adjunk hozzá reszelt sulugunit és fetát a petrezselymes zöldségekhez. Felöntjük olívaolajjal és ízlés szerint borsozzuk. A töltelék hozzávalóit villával alaposan összekeverjük.

6. lépés

Mossa meg és szárítsa meg a padlizsánt. Verjük meg mindegyik oldalát egy sodrófával vagy egy nagy kés nyelével. Emiatt üregek képződnek a gyümölcs belsejében. Vágjon be minden padlizsán tetejét egyik végétől a másikig.

7. lépés

Az így kapott sajtos-paradicsomos töltelékkel megtöltjük a padlizsánokat, és sütőpapírral bélelt formába tesszük. A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. A padlizsánokat 35-40 percig sütjük.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A törött padlizsán töltésére szolgáló sajtokkal, ahogy mondani szokás, „játszhatunk”. Feta helyett vegyünk például Adyghe sajtot, suluguni helyett pedig mozzarellát használjunk pizzához.

AMEGYÉB

A sajttal és paradicsommal megtört padlizsánt tálalás előtt hagyni kell kicsit kihűlni: így finomabb lesz, és nullára csökken a forró töltelék miatti megégés veszélye. Az előételt pedig tálalás előtt feltétlenül szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel vagy zöldbazsalikommal!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024