Site icon Népszámlálás 2024

Téli egres lekvár citrommal

A recepthez

A vitaminok téli megőrzésének legjobb módja, ha citromos egreslekvárt készítünk. Javasoljuk, hogy készítsen egy ételt zöld bogyós gyümölcsökkel. De pirossal nem lesz rosszabb. Maga az egres sok C-vitamint tartalmaz. A citrommal együtt pedig csodálatos lekvárt kapunk, amely segít a hideg évszakban. Főzés nélkül készül. Ez az elkészítési mód lehetővé teszi a vitaminok lehető legnagyobb megőrzését. Ha nem szereted a citrom keserűségét, helyettesítheted naranccsal. Ne féljen kísérletezni, és tegyen egy kis mentát a desszertjéhez. Kellemes frissítő ízt kölcsönöz majd neki. Ügyeljen arra, hogy a lekvárt hűtőszekrényben vagy más hűvös helyen tárolja.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 276,96 kcal/adag Adagok: 12 Főzés: 40 perc Hozzáadás. idő: 5 óra Használt: 0,51 g/0,13 g/70,06DesszertVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 12 ADAGHOZzöld egres – 750 g cukor – 750 glymon – 1 db víz – 300 ml Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az összes hozzávalót a citromos egres lekvár elkészítéséhez télire. Az egreseket alaposan öblítse le, hogy eltávolítsa a törmeléket. Helyezze a bogyókat egy törülközőre, és hagyja természetesen megszáradni. Ez körülbelül 3-4 órát vehet igénybe.

2. lépés

Amikor a bogyók teljesen megszáradtak, óvatosan válogatja ki őket, és távolítsa el a sérülteket. Olló segítségével vágja le az egyes bogyók farkát és szárított virágzatát.

3. lépés

A citromot alaposan öblítse le. Öntsön tiszta ivóvizet egy serpenyőbe, és forralja fel. Mártsuk bele a citromot, majd 1 perc múlva vegyük ki. Hűvös.

4. lépés

Vágja félbe a citromot, és óvatosan távolítsa el a magját. Ezt megteheti késsel vagy csipesszel, ha ez kényelmesebb. Majd a héjával együtt darabokra vágjuk.

5. lépés

Az egrest egy turmixgép tálba tesszük, és homogén pürévé daráljuk. Ezt konyhai robotgéppel vagy húsdarálóval is megteheti.

6. lépés

Ezután tegye a citromokat a turmixgép edényébe. És sima pürévé forgatjuk belőlük. Ha szereted, ha gyümölcsdarabok vannak a lekvárban, akkor nem kell homogenizálni a masszát.

7. lépés

Egy nagy edényben keverje össze az egrest és a citromot, adjon hozzá cukrot, és hagyja 5-6 órán át. A lekvárt óránként egy kanállal keverjük meg, hogy a cukor feloldódjon.

8. lépés

Sterilizálja az üvegeket előre bármilyen kényelmes módon. A bennük lévő lekvárt a szélükig megkenjük, a fedőket feltekerjük. Jobb, ha a desszertet legfeljebb 1 évig hűtőszekrényben tárolja.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Ha úgy gondolta, hogy a téli citromos egres lekvár folyósnak bizonyult, ne aggódjon. A bogyó sok pektint tartalmaz, és egy idő után sűrű lekvár lesz belőle.

AMEGYÉB

A citromos egres lekvárt nem kell feltekerni télre, hanem egyszerűen le kell fedni egy nylon fedéllel. Hogy ne romoljon meg tárolás közben, szórjunk vékonyan cukrot a desszert tetejére.

Exit mobile version