Sóska és uborkasaláta

A recepthez

Egy egyszerű receptet ajánlunk egy könnyű tavaszi sóskából és uborkából készült salátához. Alapnak nevezhető. Ön pedig megváltoztathatja az összetevőket és az önteteket, és minden alkalommal új ételt kap. Az első dolog, amin változtatni lehet, az a zöldek összetétele. Adja hozzá kedvenc petrezselyemét, korianderét vagy bazsalikomját. Ez is lehetséges. Kísérletezzen az öntetekkel, és az étel új színekben pompázik. Javasoljuk, hogy tejfölös öntettel főzzük. De egyszerűen meglocsolhatod olívaolajjal és egy csepp citromlével is. Ugyanaz a citromlé, szójaszósszal és tejföllel keleti árnyalatokat ad a salátának. Amikor az étellel kísérletezik, ne felejtse el, hogy itt a sóska a fő összetevő. Nemcsak a savanyúságával különleges ízt ad, de az összetételében található értékes vitaminoknak és mikroelemeknek köszönhetően egészségére is vigyáz.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 90,08 kcal/adag Adagok: 6 Főzés: 20 perc Használt: 5,00 g/5,73 g/4,33SalátaVegetáriánus: Ovo-lactoVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZsóska – 120 rövid gomba – 3 db tojás – 3 db zöldhagyma – 3 kapor – 4 szál tejföl – 60 g mustár – 5 g só – 5 g őrölt fekete bors – 3 g Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az összes hozzávalót sóska és uborkasaláta elkészítéséhez. A tojásokat egy lábasba tesszük, felöntjük vízzel és felforraljuk. Körülbelül 7-10 percig főzzük. Kevés sót adhatunk a vízhez, hogy megakadályozzuk a héj megrepedését. Lehűtjük és meghámozzuk.

2. lépés

A zöldhagymát és a kaprot alaposan öblítse le folyó víz alatt, majd szárítsa meg papírtörlővel. Vágja le az összes kemény szárat, és vágja fel a zöldeket egyenként.

3. lépés

A friss uborkát külön öblítse le, szárítsa meg, és vágja le a farkát. Véletlenszerűen vágd fel a gyümölcsöket. A legjobban a szívószál formájú salátában mutatnak.

4. lépés

A sóskát is öblítsük le, majd papírtörlővel alaposan szárítsuk meg. A durva levélnyéleket levágjuk, a leveleket apró darabokra szaggatjuk.

5. lépés

Egy lapos tányérban keverjük össze a sóskát, a zöldhagymát, a kaprot, az uborkát és keverjük össze. Ízlés szerint kevés sót adhatunk hozzá. A tojásokat negyedekre vágjuk, és véletlenszerűen a zöldekre helyezzük.

6. lépés

Az öntethez a tejfölt, mustárt összekeverjük, sóval, őrölt fekete borssal ízesítjük, elkeverjük. Az öntetet a salátára öntjük, és jól kihűtve tálaljuk.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Mit adhatsz még egy sóska-uborkasalátához? Retek, természetesen. C-vitamin tartalmát tekintve könnyen felveheti a versenyt a citrusfélékkel. Szintén értékesek a káliumsók, amelyek az anyagcsere folyamatokhoz és a szívműködéshez szükségesek.

AMEGYÉB

A hagyományos tojás helyett próbáljon meg sóskából és uborkából salátát készíteni fürjjel. Kétszer annyi kell belőlük. De az étel elegánsabb és ünnepibb lesz.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024