Sárgabarack, narancs és citrom lekvár

A recepthez

Sárgabarackból, narancsból és citromból készült lekvár az az összetevő, amely a leghétköznapibb teadélutánt is ünneppé varázsolja. A készítmény elkészítéséhez egyszerű összetevőkre van szüksége: sárgabarack és cukor. De ebben a receptben citrusféléket adunk az édes gyümölcsökhöz. Enyhe savanyúságot adnak a cukros desszertnek, és kiváló tartósítószerként is szolgálnak, amely hosszú télen át megőrzi a készítményt. A lekvárban lévő cukor mennyisége szükség esetén csökkenthető. Érdemesebb érett, de erős gyümölcsöket választani. Nos, már csak el kell kezdeni a főzést. Szerencsére részletes receptünkkel ezt nem lesz nehéz megtenni.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 339,64 kcal/adag Adagok: 1 Főzés: 1 óra Hozzáadás. idő: 1 óra Használt: 1,37 g/0,20 g/82,65ÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZsárgabarack – 1 kg cukor – 700 narancs – 2 db citrom – 1 db fahéj – 2 rúd Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az összes hozzávalót a sárgabarack-, narancs- és citromlekvár elkészítéséhez. A sárgabarackot alaposan megmossuk, leszárítjuk, félbevágjuk és kimagozzuk. Mindegyik felét több darabra vágjuk. Tegye vastag falú serpenyőbe.

2. lépés

A narancsokat alaposan öblítsük le. Finom reszelő segítségével távolítsuk el róluk a héját. Tegye a serpenyőbe a sárgabarackkal. Hámozzuk meg a gyümölcsöket. Vágja szeletekre, és mindegyiket szabadítsa meg a fehér filmektől és a magoktól. A szeleteket viszont 3 részre vágjuk. Adjuk hozzá a pépet és a héját a sárgabarackhoz.

3. lépés

A citromot alaposan megmossuk. Finom reszelővel eltávolítjuk róla a héját, és szintén a gyümölcshöz adjuk. Vágja félbe magát a gyümölcsöt, és nyomja ki belőle a levét. Szűrjük át szitán közvetlenül a serpenyőbe.

4. lépés

Az elkészített gyümölcsökre öntsünk cukrot, és rázzuk fel a serpenyőt, hogy egyenletesen oszoljon el rajtuk. Hagyja állni 1 órát, hogy a gyümölcs kiengedje levét.

5. lépés

Helyezze a serpenyőt a tűzhelyre, és forralja fel közepes lángon, időnként megkeverve. Adjunk hozzá fahéjrudakat. Ezután kapcsoljunk alacsony lángra, és főzzük még 50-60 percig a lekvárt.

6. lépés

Távolítsa el a fahéjrudakat. A forró lekvárt elosztjuk sterilizált üvegekbe, és fedővel lezárjuk. Fordítsa meg, csomagolja be és hagyja egy napig, amíg teljesen kihűl.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A sárgabarackból, narancsból és citromból készült lekvárhoz különféle fűszereket adhatunk. Édes gyümölcsökhöz jól passzol a fahéj, a csillagánizs és a vanília. Hozzáadhatók külön-külön vagy egyszerre.

AMEGYÉB

A citromhéj a sárgabarack-, narancs- és citromlekvárnak kifejezetten citrusos ízt ad. Ha el szeretnénk simítani, elég lesz egy fél citrom héja is.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024