Sárgabarack mályvacukor

A recepthez

A sárgabarack mályvacukor ideális természetes csemege, amely minden bolti lekvárt feldob. Néhányan nagyon meglepődhetnek, mert általában ez a „név” egy légies fehér finomságot rejt. Tehát ezt a lehetőséget francia szakácsok találták ki orosz földön: elkezdték felvert fehérjét hozzáadni a gyümölcspüréhez. Eddig a pillanatig a mályvacukrot pontosan a receptünkben leírtak szerint készítették el – cukorból és néhány gyümölcsből. Leggyakrabban almát használtak ehhez a desszerthez, de a sárgabarackkal nagyon ízletesnek és gyönyörűnek bizonyul. Szóval, készüljünk!

Bonyolultság: könnyen Kalória: 268,13 kcal/adag Adagok: 1 Főzés: 2 óra 30 perc Hozzáadás. idő: 48 óra Használt: 0,60 g/0,07 g/65,82DesszertÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZSárgabarack 1 kgKristálycukor 900 gCitromsav megkóstolni Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Sárgabarackpürét készítünk. Mossa meg és szárítsa meg a gyümölcsöket. Vágjuk félbe, és távolítsuk el a magokat. Tegye az elkészített sárgabarackot egy serpenyőbe, és töltse fel hideg vízzel, amíg el nem fedi.

Sárgabarack mályvacukor
Sárgabarack mályvacukor ()

2. lépés

Helyezze a serpenyőt a sárgabarackkal közepes lángra, és forralja fel. Időnként megkeverve addig főzzük, amíg a gyümölcsök megpuhulnak. A masszának elég sűrűnek kell lennie.

3. lépés

A forró gyümölcsöt finom fémszitán nyomjuk át. A kapott sárgabarackpürét egy serpenyőbe öntjük. Adjunk hozzá cukrot és citromsavat. 2 órán át főzzük alacsony lángon, folyamatosan lehúzva a habot.

Sárgabarack mályvacukor
Sárgabarack mályvacukor ()

4. lépés

A sütőt előmelegítjük 70°C-ra. A kb 20×20 cm-es formákat sütőpapírral kibéleljük. 2-2,5 cm-es rétegben öntsük bele a barackos masszát, és tegyük be a sütőbe 48 órára. Rendszeresen ellenőrizze a mályvacukor állapotát.

Sárgabarack mályvacukor
Sárgabarack mályvacukor ()

5. lépés

Ha kint meleg az idő, a mályvacukrot a szabadban száríthatjuk. Csak hagyja a formát a barackos masszával egy lombkorona alatt, jól szellőző helyen, gézzel letakarva, hogy megakadályozza a rovarokat, 2-3 napig.

6. lépés

A sárgabarack „szalagokat” laza rönkökbe tekerjük, és kartondobozokba vagy műanyag edényekbe helyezzük. Tárolja szobahőmérsékleten, száraz, sötét helyen.

HASZNOS TANÁCSOK

Ha a sárgabarack túl lédús, a mályvacukor száradási idejét 2,5 napra kell növelni. De ebben az esetben 5-10 fokkal csökkenthető a sütő hőmérséklete, hogy ne égjen meg a gyümölcspüré.

AMEGYÉB

Megfelelően elkészített, jól szárított barackos pasztilla elég sokáig eltartható. Saját tapasztalatunkból azonban elmondjuk, hogy ezt a finomságot általában néhány napon belül elfogyasztják, így soha nem tudtuk pontosan meghatározni a lejárati időt.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024