Sárgabarack lekvár levendulával

A recepthez

A levendula sárgabarack lekvár egy kitűnő csemege, mely egyesíti az érett sárgabarack édességét és a levendula egyedi, kifinomult virágos aromáját. A lekvárhoz friss citromlevet is tettünk, hogy enyhe savanyúságot adjunk a finomságnak. Levendulás lekvárhoz javasoljuk, hogy nagyon érett, zúzott és túlérett sárgabarackot válasszunk (de semmi esetre se romlott!), mivel ezek több természetes pektint tartalmaznak, ami elősegíti a lekvár jó megkeményedését. A levendulával készült baracklekvár tökéletes reggelire és délutáni uzsonnára. Pirítóssal, pogácsával tálalhatjuk, vagy bármilyen péksütemény, sütemény, sütemény töltelékeként használható. Ennek a lekvárnak a receptje még a tapasztalatlan háziasszonyok számára készült, akik csak próbálgatják a lekvár és más édes készítmények készítését.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 162,33 kcal/adag Adagok: 20 Főzés: 30 perc Hozzáadás. idő: 1 óra Használt: 0,54 g/0,06 g/39,55DesszertHOZZÁVALÓK 20 ADAGHOZSárgabarack 1 kgKristálycukor 700 gCitrom 1 dbSzárított levendula 1 evőkanál. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Tegye a sárgabarackot egy tálba, öntse fel 2 liter forrásban lévő vízzel, és hagyja állni 2 percig. Egy szűrőedényben szűrjük le, és öntsük fel hideg vízzel. A sárgabarackot óvatosan meghámozzuk, félbevágjuk és kimagozzuk. Facsarj ki 2 evőkanál citromból. l. lé

2. lépés

A sárgabarack pépet vágjuk 1 cm-es oldalhosszúságú kockákra, és tegyük egy serpenyőbe vagy serpenyőbe. Adjunk hozzá cukrot, adjuk hozzá a citromlevet és keverjük össze egy spatulával. Hagyja a sárgabarackot a munkafelületen 1 órán át.

3. lépés

Helyezze a serpenyőt a sárgabarackkal közepesen magas lángra, és forralja fel. Csökkentse a hőt közepesre, és távolítsa el a habot. A lekvárt 10 percig főzzük.

4. lépés

4. lépés

Adjunk hozzá szárított levendula virágot a sárgabarackhoz, forraljuk fel és vegyük le a tűzről. Tegye a lekvárt előkészített üvegekbe, fedje le törülközővel és hűtse le szobahőmérsékletre. Szorosan zárd le fedővel és tedd a hűtőbe.

HASZNOS TANÁCSOK

A levendula ma még Közép-Oroszországban is nő. Ezért, ha lehetősége van rá, szárítsa meg magát – ez nem nehéz. Gyűjts össze kis csokrokat, kösd fel, és fejjel lefelé akaszd fel sötét, hűvös, száraz, bőséges légáramlású helyre egy-két hétig.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A levendulán kívül más gyógynövényeket vagy fűszereket is adhatunk a baracklekvárhoz – mentát, vaníliát, fahéjat vagy gyömbért. Javítják ízét és aromáját. Ha pedig nincs kéznél friss citrom, használjon vízzel hígított citromsavat. Körülbelül 5 g porra lesz szüksége.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024