Site icon Népszámlálás 2024

Sárgabarack chutney

A recepthez

Készítettél már barackos chutney-t? Ha nem, próbáld ki, különösen, ha friss szezonális gyümölcs van kéznél. Egyébként az indiaiak leggyakrabban gyümölcsökből készítenek hasonló szószokat, bár léteznek zöldségfélék is. Véleményünk szerint a barackos chutney az egyik legsikeresebb, mert többféle ízt ötvöz (édes, savanyú, csípős, csípős és sós). Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez a szósz megfelel az indiai konyha minden elvének. Nos, ha sárgabarackchutney-t szeretne készíteni a télre, hajrá! Csak forrón öntsük üvegekbe, tekerjük fel a fedőt és tegyük hűtőbe felhasználásig.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 74,61 kcal/adag Adagok: 2 Főzés: 1 óra 30 perc Hozzáadás. idő: 336 óra Használt: 0,90 g/0,82 g/15,28ÜresSzósz, öntetVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZkajszibarack – 1 kilogramm – 1 darab hagyma – 1 darab fokhagyma – 1 gerezd gyömbérgyökér – 30 gerezd – 6 rügy barna cukor – 200 reszelt mandula – 30 almaecet – 200 ml ivóvíz – 100 ml cayenne paprika – egy csésze hegyére késsó – ízlés szerint Asztali súlyok és mértékek FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A kajszibarackot elkészítjük. Válasszunk kemény, de érett gyümölcsöt. Mossa meg a sárgabarackot és szárítsa meg papírtörlővel. Vágjuk félbe, távolítsuk el a magokat. Vágja a pépet kockákra vagy vékony szeletekre.


APRICOT CHUTNEY ()

2. lépés

Hámozzuk meg a citromot. 4 darabra vágjuk. A hagymát és a gerezd fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A gyömbér gyökerét meghámozzuk, megmossuk és nagyon apróra vágjuk.


APRICOT CHUTNEY ()

3. lépés

Öntsön almaecetet és ivóvizet egy kis serpenyőbe vagy merőkanálba. Adjunk hozzá barna cukrot. Forraljuk fel és főzzük 3 percig közepes lángon.


APRICOT CHUTNEY ()

4. lépés

A mandulát megmossuk és apróra vágjuk. Egy serpenyőbe vagy merőkanálba tesszük a sárgabarackot, az apróra vágott citromot, a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a szegfűszeget. Adjunk hozzá apróra vágott mandulát, egy csipet sót és cayenne borsot.


APRICOT CHUTNEY ()

5. lépés

Forraljuk fel a sárgabarack keveréket nagy lángon. Csökkentse alacsonyra. Főzzük gyakran kevergetve 40-50 percig. Ügyeljen arra, hogy a keverék ne égjen le!

6. lépés

Hűtsük le a chutney-t, és helyezzük száraz, sterilizált üvegekbe. Fedjük le műanyag fedőkkel. Használat előtt 2 hétig hűtőszekrényben tárolandó.

HASZNOS TANÁCSOK

A kajszibarack chutney tálalható sült baromfihúshoz (pulyka, csirke, kacsa), hidegen főtt vagy sült húshoz, valamint szendvicsek vagy hamburgerek ízesítőjeként.

AMEGYÉB

A kajszibarack chutneyhoz gyakran aszalt gyümölcsöket adnak, ezért ha tetszik ez az ötlet, az ötödik szakaszban adjon hozzá például mazsolát a szószhoz, és párolja teljes főzésig, a recept szerint.

Exit mobile version