Sárgabarack chutney

A recepthez

Készítettél már barackos chutney-t? Ha nem, próbáld ki, különösen, ha friss szezonális gyümölcs van kéznél. Egyébként az indiaiak leggyakrabban gyümölcsökből készítenek hasonló szószokat, bár léteznek zöldségfélék is. Véleményünk szerint a barackos chutney az egyik legsikeresebb, mert többféle ízt ötvöz (édes, savanyú, csípős, csípős és sós). Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez a szósz megfelel az indiai konyha minden elvének. Nos, ha sárgabarackchutney-t szeretne készíteni a télre, hajrá! Csak forrón öntsük üvegekbe, tekerjük fel a fedőt és tegyük hűtőbe felhasználásig.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 74,61 kcal/adag Adagok: 2 Főzés: 1 óra 30 perc Hozzáadás. idő: 336 óra Használt: 0,90 g/0,82 g/15,28ÜresSzósz, öntetVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZkajszibarack – 1 kilogramm – 1 darab hagyma – 1 darab fokhagyma – 1 gerezd gyömbérgyökér – 30 gerezd – 6 rügy barna cukor – 200 reszelt mandula – 30 almaecet – 200 ml ivóvíz – 100 ml cayenne paprika – egy csésze hegyére késsó – ízlés szerint Asztali súlyok és mértékek FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A kajszibarackot elkészítjük. Válasszunk kemény, de érett gyümölcsöt. Mossa meg a sárgabarackot és szárítsa meg papírtörlővel. Vágjuk félbe, távolítsuk el a magokat. Vágja a pépet kockákra vagy vékony szeletekre.

SÁRGABARKOS CHUTNEY
APRICOT CHUTNEY ()

2. lépés

Hámozzuk meg a citromot. 4 darabra vágjuk. A hagymát és a gerezd fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A gyömbér gyökerét meghámozzuk, megmossuk és nagyon apróra vágjuk.

SÁRGABARKOS CHUTNEY
APRICOT CHUTNEY ()

3. lépés

Öntsön almaecetet és ivóvizet egy kis serpenyőbe vagy merőkanálba. Adjunk hozzá barna cukrot. Forraljuk fel és főzzük 3 percig közepes lángon.

SÁRGABARKOS CHUTNEY
APRICOT CHUTNEY ()

4. lépés

A mandulát megmossuk és apróra vágjuk. Egy serpenyőbe vagy merőkanálba tesszük a sárgabarackot, az apróra vágott citromot, a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a szegfűszeget. Adjunk hozzá apróra vágott mandulát, egy csipet sót és cayenne borsot.

SÁRGABARKOS CHUTNEY
APRICOT CHUTNEY ()

5. lépés

Forraljuk fel a sárgabarack keveréket nagy lángon. Csökkentse alacsonyra. Főzzük gyakran kevergetve 40-50 percig. Ügyeljen arra, hogy a keverék ne égjen le!

6. lépés

Hűtsük le a chutney-t, és helyezzük száraz, sterilizált üvegekbe. Fedjük le műanyag fedőkkel. Használat előtt 2 hétig hűtőszekrényben tárolandó.

HASZNOS TANÁCSOK

A kajszibarack chutney tálalható sült baromfihúshoz (pulyka, csirke, kacsa), hidegen főtt vagy sült húshoz, valamint szendvicsek vagy hamburgerek ízesítőjeként.

AMEGYÉB

A kajszibarack chutneyhoz gyakran aszalt gyümölcsöket adnak, ezért ha tetszik ez az ötlet, az ötödik szakaszban adjon hozzá például mazsolát a szószhoz, és párolja teljes főzésig, a recept szerint.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024