Site icon Népszámlálás 2024

Saláta kínai kel, rózsaszín lazac és uborka

A recepthez

A rózsaszín lazackonzerv saláta nem olyan, mint a Mimosa. Bár a sokak által kedvelt saláta ázsiai változatának nevezhető. A bok choy, a földimogyoró és a kókusztejes öntet gyömbérrel, mézzel és citromlével határozottan déli hangulatot kölcsönöz. A saláta elkészítésének lépései a következők. Finomra vágjuk a kínai kel és a friss uborkát, a rózsaszín lazacot eltávolítjuk a bőrről és a gerincről (hogy könnyebb legyen a halat kivenni az edényből, a folyadékot az üvegből lecsepegtethetjük). Az előpörkölt földimogyorót apróra vágjuk. Keverjük össze a hozzávalókat egy fűszeres öntethez. Utolsó szakasz: gyűjtsük össze az étel összes hozzávalóját egy nagy tálba. Ennek a finom halsalátának a szósszal együtt elkészítése egy kis időt, 20 percet vesz igénybe, és már tálalhatjuk is.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 322,23 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 20 perc Használt: 32,94 g/16,98 g/7,80SalátaHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ2 doboz rózsaszín lazac konzerv, fél fej kínai kel, 50 g spenót, 1 uborka, 60 g földimogyoró, 1 piros csípős paprika, 4 szál koriander, 1,5 cm gyömbérgyökér, 4 ek. l. kókusztej 1 ek. l. citromlé 1 tk. medassó frissen őrölt fekete bors Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Vegyük ki a rózsaszín lazacot az üvegből, távolítsuk el a gerincet és a bőrt, a filét pedig osszuk fel darabokra.

2. lépés

A kínai kel finomra vágjuk. Az uborkát hosszában félbevágjuk és vékony szeletekre vágjuk. A chili paprika magját kivesszük, a hüvelyt vékony karikákra vágjuk. A korianderleveleket ledaráljuk. A gyömbért finom reszelőn lereszeljük.

3. lépés

A földimogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, deszkára tesszük és feldaraboljuk.

4. lépés

Készítse elő az öntetet. Keverje össze a kókusztejet citromlével, mézzel, gyömbérrel, chilivel és a földimogyoró felével. Ízesítsük sóval, fekete borssal és keverjük össze.

5. lépés

Egy nagy salátástálban keverjük össze a kínai kel halat, uborkát, koriandert és spenótot, öntsük az öntettel és keverjük össze. Megszórjuk a maradék mogyoróval és azonnal tálaljuk.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Ahhoz, hogy a salátát teljes értékű étkezés legyen, adjon hozzá 1 csésze főtt hosszú szemű rizst vagy 200 g hidegen főtt rizstésztát. Ha nem szereti a koriandert, helyettesítheti petrezselyemmel. A zöldhagyma vagy a kapor is alkalmas rózsaszín lazackonzerv és kínai kel salátához.

HASZNOS TANÁCSOK

Öltöztesd fel a salátát közvetlenül tálalás előtt, legfeljebb néhány perccel korábban. Ellenkező esetben extra levet ad. Ez befolyásolja mind a saláta ízét, mind a megjelenését. A pekingi káposztának ropogósnak kell maradnia.

AMEGYÉB

100 g-ban: fehérjék 11,08 g (13,85% napi érték) • zsírok 6,25 g (6,94%) • szénhidrátok 3,64 g (2,17%) • kcal 112,40 (6,24%) • nátrium 171,25 mg (11,81%) • 0 g (11,81%) összes cukor 3,60%) • EFA 2,14 g (10,70%) • élelmi rost 1,07 g (3,57%)

Exit mobile version