Site icon Népszámlálás 2024

Saláta csirkével, almával és paradicsommal

Мой магнит

A recepthez

A csirkehússal, almával és paradicsommal készült saláta igazán tetszeni fog mindenkinek, aki egy ízletes, mégis legtáplálóbb és egészséges ételre vágyik. Kiváló egy könnyű ebédhez vagy vacsorához, különösen nyáron, amikor nem akarsz túl enni. A saláta elkészítéséhez egyszerű és megfizethető alapanyagokra lesz szüksége – csirke, paradicsom, feta sajt, alma és egy fűszeres öntet, amely különlegessé teszi ennek a salátának az ízét. A főzés végén adjunk hozzá tök- és napraforgómagot a salátához – még finomabbak és egészségesebbek lesznek.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 952,03 kcal/adag Adagok: 2 Főzés: 40 perc Használt: 40,14 g/75,97 g/23,55SalátaVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ200 g salátakeverék 200 g koktélparadicsom 1 alma fél lilahagyma 1 gerezd fokhagyma 1 csirkemell filé 100 g feta sajt 6 ek. l. olívaolaj 1 evőkanál. l. balzsamecet 1 tk. méz 1 evőkanál. l. tökmag 1 ek. l. napraforgómag só frissen őrölt fekete bors Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem fakuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A filéket papírtörlővel szárítsa meg, majd sóval és borssal ízesítse. Egy kis serpenyőben felforrósítunk 2 ek. l. olívaolajat, és közepes lángon 6 percig sütjük a csirkét. Fordítsa meg, és folytassa a főzést további 5 percig. Tegyük át egy deszkára, és kissé hűtsük le.

2. lépés

Vágja a csirkefilét a szemeken keresztül vékony szeletekre. Az almát vékony szeletekre, a hagymát karikák felére vágjuk. A koktélparadicsomot félbevágjuk. A fokhagymát apróra vágjuk. A fetát kockákra vágjuk.

3. lépés

Egy kis tálkában keverjük össze a maradék olívaolajat a mézzel, a balzsamecettel és a fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk. Az öntetet habverővel vagy villával felverjük. A magokat száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk.

4. lépés

A salátakeveréket két tányérra osztjuk. Hozzáadjuk a csirkét, az almát, a paradicsomot és a hagymát, megszórjuk fetával és magvakkal, és meglocsoljuk öntettel.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Kívánt esetben a csirkefilét helyettesítheti pulykafilével, a fetát pedig egy másik fiatal ecetes sajttal. A csere egyenértékű lesz, ezért a recept többi részét hagyja változatlanul.

HASZNOS TANÁCSOK

A csirke, mint minden állati eredetű fehérje, fontos eleme a teljes értékű étrendnek. A csirke pedig sokak kedvenc terméke. De nem mindenki szereti a filét, mivel szárazabb, mint a többi része. De ez egyszerűen tökéletes: a saláta olyan sok lédús hozzávalót tartalmaz, az almát, a zöldségeket és az öntetet tekintve, hogy a csirkefilé ideális választás ehhez az ételhez.

AMEGYÉB

100 g-ban: fehérjék 11,55 g (14,44% napi érték) • zsírok 10,63 g (11,81%) • szénhidrátok 4,87 g (2,90%) • kcal 160,73 (8,93 %) • nátrium 327,84 mg (22,61%). 6,60%) • EFA 2,54 g (12,70%) • élelmi rost 0,93 g (3,10%)

Exit mobile version