Site icon Népszámlálás 2024

Ribizli befőtt télire

A recepthez

Készítettél már télre ribizli befőttet? Ha nem, akkor itt az ideje, hogy bezárja ezt a szakadékot a kulináris „műveltségében”! A kompót receptje egyszerű és mindenki számára érthető: mossuk meg a bogyókat, öntsük egy sterilizált háromliteres üvegbe, töltsük meg cukorsziruppal és zárjuk le. Nagyon finom italnak bizonyul, amely helyettesítheti a bolti gyümölcsleveket és a szódát az étlapon. Hogyan készítsd el a ribizli befőtt, hogy egész télen jól elálljon? Tartsa be a receptben leírt szabályokat, és tartsa az italos dobozt hűvös, száraz helyen, fénytől védve.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 128,17 kcal/adag Adagok: 12 Főzés: 30 perc Hozzáadás. idő: 24 óra Használt: 0,40 g/0,13 g/30,06BefőzésÜresItalVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 12 ADAGHOZPiros ribizli 800 gKristálycukor 300 gVíz 2,6 l Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A ribizli befőtthez készítsünk elő egy 3 literes üveget és fedőt. Alaposan mossa le őket szódabikarbónával vagy más zsíroldóval. Sterilizáljuk az üveget 120°C-ra előmelegített sütőben. Csak forraljuk fel a fedőt.


Ribizli kompót télre ()

2. lépés

Készítsük elő a piros ribizlit. Válogassa szét a bogyókat, távolítsa el az ágakat. Öblítse le a ribizlit hideg vízzel, szárítsa meg, két-három réteg papírtörlőre terítve.


Ribizli kompót télre ()

3. lépés

A kompóthoz szirupot forralunk. Öntsön cukrot egy serpenyőbe, és töltse fel vízzel. Erős tűzre tesszük és felforraljuk. A cukornak teljesen fel kell oldódnia. A kompótszirupot 3 percig forraljuk.


Ribizli kompót télre ()

4. lépés

Helyezze az üveget egy forró rácsra vagy fa deszkára. Öntse a bogyókat egy széles tölcséren keresztül. Fokozatosan, nehogy szétrobbanjon az üveg, öntse bele a forrásban lévő szirupot.


Ribizli kompót télre ()

5. lépés

Fedjük le a szirupos ribizli üveget, és zárjuk le. Fordítsa át egy hajtogatott törülközőre, és csavarja be egy meleg takaróba. A ribizlibefőttet hagyjuk teljesen kihűlni, majd tároljuk télre.


Ribizli kompót télre ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A téli ribizli befőtt elég sűrűnek és édesnek bizonyul, ezért általában ivóvízzel hígítva isszák. Nem javasoljuk a cukor mennyiségének csökkentését, különben a termék rosszabbul tárolódik.

AMEGYÉB

A piros ribizli ebben a kompótban kiegészíthető fekete-fehérrel, valamint almával vagy körtével. Próbáljon ki különböző lehetőségeket: teljesen más, de ugyanolyan csodálatos ízeket kap!

Exit mobile version