Site icon Népszámlálás 2024

Rassolnik ecetes uborkával és rizzsel

A recepthez

A Rassolnik ecetes uborkával és rizzsel egy nagyon lédús és ízletes első fogás. Édes-savanyú ízű, élénkítő pikáns illatú. Aki szereti az ilyen uborkát, az biztosan megérti ennek a levesnek a szépségét. A hagyományos rassolnik általában ecetes uborkával készül, de ha nincs kéznél, javasoljuk, hogy távolodjon el a klasszikusoktól, és adjon hozzá savanyúságot. Mivel az uborkát cukorral és ecettel tartósítják, a húsleves teljesen más lesz, fűszeresebb, pikáns jegyekkel. A recept sovány sertéshús használatát írja elő. De böjti napokon főzheti vízben vagy zöldséglevesben. A többi összetevő változatlan marad: burgonya, sárgarépa, hagyma és néhány gerezd fokhagyma. A főzési folyamat felgyorsítása érdekében árpagyöngy helyett rizst adjunk hozzá. A savanyúság szószhoz ideális párosítás a friss tejföl.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 182,58 kcal/adag Adagok: 10 Főzés: 1 óra 10 perc Használt: 11,67 g/6,12 g/18,23LevesVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 10 ADAGHOZsertéshús – 450 gris – 100 g burgonya – 4 db hagyma – 1 nagy sárgarépa – 1 nagy ecetes uborka – 5-6 kis paradicsompüré – 30 g fokhagyma – 2 gerezd kapor – 4 szál növényi olaj – 30 ml babérlevél – 2 db. db só ízlés szerint őrölt fekete bors ízlés szerint Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az összes hozzávalót a savanyúság elkészítéséhez. Öblítsük le a sertéshúst, szárítsuk meg, majd vágjuk egyforma kockákra. Egy serpenyőben felforrósítjuk a növényi olaj felét, és hozzáadjuk a húst. Kevergetve aranybarnára sütjük.

2. lépés

A hagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A sárgarépát meghámozzuk és durva reszelőn lereszeljük. Az uborkát kockákra vágjuk. Alaposan öblítse le a rizst, amíg a víz tiszta nem lesz.

3. lépés

Adja hozzá a sárgarépa és a hagyma felét a serpenyőbe, ahol a hús sült, és kevergetve főzzük körülbelül 7-10 percig. Ezután felöntjük vízzel (kb. 2,5 liter), és felforraljuk. Vegyük alacsonyra a lángot, és főzzük mindent együtt körülbelül 30 percig.

4. lépés

A maradék növényi olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a hagymát, és átlátszóvá sütjük. Adjuk hozzá a sárgarépát és pároljuk további 5 percig. Hozzáadjuk az uborkát, a paradicsompürét, a nyomott fokhagymát, felöntjük 2 merőkanál húslevessel, és körülbelül 10 percig pároljuk a zöldségeket.

5. lépés

Öntsük az öntetet a serpenyőbe a hússal, adjuk hozzá a rizst, a babérlevelet, és lassú tűzön, fedő alatt pároljuk tovább a levest 20 percig.

6. lépés

A kaprot alaposan öblítsük le, szárítsuk meg, majd aprítsuk fel. A kemény szárak kívánt esetben eltávolíthatók. A zöldeket a levesbe tesszük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, elzárjuk a tüzet, és az elsőt még 10 percig a tűzhelyen hagyjuk. Ezután levesszük a tűzhelyről, és további 20-30 percig állni hagyjuk.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Függetlenül attól, hogy sóoldatot kell-e hozzáadnia a savanyú uborkához – a választás az Öné. Ha úgy dönt, nagyon óvatosan tegye. Az ecet miatt a húsleves íze élessé válhat.

AMEGYÉB

Állás után sokkal savanyúbb lesz a savanyúság ecetes uborkával és rizzsel. Ennek az az oka, hogy az uborkából származó sóoldat kifolyik, és telíti a levest. Ezért érdemes betartani a receptünkben feltüntetett arányokat.

Exit mobile version