Rassolnik ecetes uborkával és gyöngyárpával

A recepthez

A Rassolnik ecetes uborkával és gyöngyárpával egy meglehetősen érdekes változata ennek a régi orosz ételnek, amely nyilvánvalóan pusztán a klasszikusokkal való „játszani” vágyából fakadt. Úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk ezt a receptet a gyakorlatban, és nem csalódtunk! A pácolt uborka valóban nagyon szokatlan, pikáns jegyeket adott a savanyúság ízének, ami nem sértette az étel fő gondolatát. Ami egyáltalán nem meglepő, mert a leves összes többi összetevője meglehetősen hagyományos. Amúgy nem felejtettünk el sós lével is hozzáadni, hogy az ízét éppen azzal a savanyúsággal lássuk el, amitől ez a leves kiemelkedik a többi közül.

Bonyolultság: átlagos Kalória: 499,62 kcal/adag Adagok: 6 Főzés: 3 óra Használt: 22,11 g/26,54 g/30,55LevesVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZA húsleveshezmarhahús csonton – 800 g ivóvíz – 3,5 l hagyma – 100 g fekete bors – 8 db babérlevél.Levesnekárpagyöngy – 140 hajdina hagyma – 110 g sárgarépa – 130 g burgonya – 400 g ecetes uborka – 250 növényi olaj – 40 ml paradicsompüré – 2 evőkanál. l.ecetes uborka sólé – 140 ml só Frissen őrölt fekete bors Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsük elő a savanyúság hozzávalóit. Mossa meg a marhahúst a csonton, és tegye egy serpenyőbe. Felöntjük hideg vízzel és felforraljuk. Lefejtjük a habot. Hozzáadjuk a megmosott, hámozatlan hagymát és a szemes fekete borsot. Főzzük a levest alacsony lángon 2 órán át.

2. lépés

Amíg a savanyúság húslevese készül, főzzük meg az árpát. Alaposan öblítsük le, tegyük egy tálba, és töltsük fel hideg vízzel. Hagyja állni 1 órát. Ezután tegye át az árpát a serpenyőbe. Öntsünk fel 800 ml forró vizet, és forralás után 50 percig főzzük.

3. lépés

Adja hozzá a babérlevelet a serpenyőbe a húslevessel és a marhahússal. 20 percig főzzük, majd vegyük ki. Szűrjük le a húslevest egy tiszta serpenyőbe. A húst válasszuk el a csonttól és vágjuk fel.

4. lépés

A savanyúsághoz a hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A sárgarépát és a burgonyát meghámozzuk és megmossuk. A sárgarépát apró kockákra, a burgonyát apró kockákra vágjuk. A pácolt uborkát kockákra vágjuk.

5. lépés

A burgonyát leöntjük vízzel, nehogy elsötétüljön. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és kevergetve enyhén megpirítjuk a hagymát és a sárgarépát. Adjuk hozzá az uborkát, a paradicsompürét, és öntsük fel 150 ml forró vízzel. Keverjük össze, és lassú tűzön pároljuk 10 percig.

6. lépés

Helyezze a húst a húslevesbe, és forralja fel. Adjunk hozzá burgonyát és főzzük 10 percig. Tegye az árpát egy szűrőedénybe. Adjuk hozzá a krupupot a húsleveshez a burgonyával és a zöldségekkel együtt. Forraljuk fel.

7. lépés

Öntsük bele az uborka savanyúságot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 7 percig főzzük közepes lángon. Zárja le a serpenyőt a savanyúsággal, és hagyja a forró, kikapcsolt tűzhelyen 15 percig. Tálalás előtt megszórhatjuk apróra vágott fűszernövényekkel.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Az árpás savanyúsághoz természetesen a legjobb, ha házi ecetes uborkát használunk. Vagy jó bolti – ropogós, mérsékelt mennyiségű ecettel főzve.

AMEGYÉB

A savanyúság íze ecetes uborkával és árpával még eredetibb lesz, ha 5 perccel a leves főzése előtt hozzáadunk 2 evőkanál citromlevet.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024