Site icon Népszámlálás 2024

Piros egres lekvár

A recepthez

A vörös egres lekvár finom és nagyon eredeti. Enyhén fanyar, tiszta rózsaszín sziruppal. Egy ilyen tégely télen történő kinyitásával nem csak teához készítesz méltó párost, hanem feltöltöd a szervezeted vitaminkészletét is. Az egres lekvárnak soha nem lesz csípős íze, mivel a bogyó enyhén savanyú. Ezenkívül a cseresznye és az egres levelei, amelyekkel a bogyókat meg kell főzni, különleges aromát és színt adnak a desszertnek. Ahhoz, hogy a finomság ízletes és gazdag legyen, kis szúrásokat kell készítenie az egresben. A főzés sokáig tart. Legalább 1 óra. Az elkészített lekvárt teához párosítva tálaljuk, és aranyszínű, pihe-puha lepényeket, zsemléket is sütünk hozzá.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 275,66 kcal/adag Adagok: 16 Főzés: 1 óra 30 perc Használt: 0,46 g/0,13 g/69,81DesszertVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 16 ADAGHOZvörös egres – 1 kg cukor – 1 kg víz – 200 ml cseresznyelevél – 20 db egreslevél – 20 db. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az összes hozzávalót a vörös egres lekvár elkészítéséhez. Alaposan öblítse le a bogyókat, és távolítsa el a törmeléket. Olló segítségével vágja le a farkokat és a száraz virágzatot. Helyezze egy törülközőre és szárítsa meg.

2. lépés

A cseresznye és az egres leveleit alaposan öblítse le folyó víz alatt, majd helyezze tiszta konyharuhára vagy papírtörlőre, és hagyja szobahőmérsékleten megszáradni.

3. lépés

Készítse elő a szirupot. Ehhez öntsön vizet a serpenyőbe, adjon hozzá cukrot és forralja fel. Helyezze az egres és a cseresznye leveleit a serpenyőbe, és mindent együtt főzzön 3-5 percig.

4. lépés

Készítsen fogpiszkálót vagy tűt. Minden egresben végezzen szúrást. Ennek a manipulációnak köszönhetően a gyümölcsök levet bocsátanak ki. A lekvár íze intenzívebb lesz.

5. lépés

Helyezze a bogyókat a szirupba, és forralja fel a keveréket. Vegyük alacsonyra a hőt, és főzzük a desszertet fakanállal kevergetve körülbelül 1 órán keresztül. Távolítsa el a keletkező habot.

6. lépés

Sterilizálja az üvegeket és a fedőket az Ön számára megfelelő módon (sütőben vagy mikrohullámú sütőben). Távolítsa el a leveleket. A lekvárt elosztjuk az üvegek között, feltekerjük és megfordítjuk. Csomagolja be és hagyja egy éjszakán át.

7. lépés

Az üvegeket hűvös, száraz helyen tárolja legfeljebb 1 évig. A lekvárt kedvenc forró italaival tálaljuk. Használja édes házi pékáruk töltelékeként.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A magas hőmérséklet az üvegek szétrepedését okozhatja. Tehát tedd ezt: először tegyünk egy kis adag piros egres lekvárt, és csak utána töltsük meg színültig.

AMEGYÉB

Piros egres lekvárhoz használjunk enyhén éretlen bogyókat. Jobban megőrzik alakjukat. A túlérett gyümölcsök különféle kompótokhoz vagy gyümölcsitalokhoz alkalmasak.

Exit mobile version