Site icon Népszámlálás 2024

Paradicsom és paprika fokhagymás előétel télre

Мой магнит

A recepthez

A paradicsomból és a fokhagymás paprikából álló előétel télre nagyon finom készítmény. Ahhoz, hogy sok legyen belőle, próbálj meg kis méretű paradicsomot választani, hogy tömörebben lehessen egy tégelybe helyezni, és több sort kapj. A paradicsomos előétel receptje annyira egyszerű, hogy még ha most először döntesz úgy, hogy így készíted el a zöldségeket, sikerülni fog. Egy hét múlva megkóstolhatja a lédús, ecetes paradicsomot kaliforniai paprikával. Tálaljuk az előételt külön-külön vagy saláta helyett meleg ételek mellé. Főtt vagy sült burgonyával nagyon finom lesz.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 46,72 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 2 óra 30 perc Használt: 1,24 g/1,02 g/8,62PácolásÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZérett, de kemény paradicsom – 1,5-2 kg közepes hagyma – 1 db fokhagyma – 5 gerezd csípős paprika – 1 hüvely kapor – 1 csokor petrezselyemA páchoz:víz – 1,3 l só – 1 evőkanál. l.cukor – 3 evőkanál. l növényi olaj – 1 evőkanál. l.ecet 9% – 3 evőkanál. l babérlevél – 1 db. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A paradicsomból, paprikából és fokhagymából álló téli előételhez készítsen egy sterilizált háromliteres üveget. A paradicsomot folyó vízben jól megmossuk.

2. lépés

Vegyük le a paradicsom szárát, és vágjuk 4 részre. A hagymát, fokhagymát, édes- és csípős paprikát, fűszernövényeket meghámozzuk és apróra vágjuk, majd egy tálba tesszük. Keverjük össze.

3. lépés

Helyezzen egy réteg zöldségkeveréket egy sterilizált üvegbe, majd egy réteg paradicsomot, majd még egy réteg zöldségkeveréket. Folytassa a rétegek váltogatását, amíg az edény meg nem telik. Öntsön növényi olajat és ecetet az edénybe.

4. lépés

A sós léhez egy lábasban összekeverjük a vizet, a sót, a cukrot és a babérlevelet, felforraljuk, 3 percig pároljuk. Vegyük le a tűzről és hűtsük le szobahőmérsékletre.

5. lépés

Öntsön hideg sóoldatot egy paradicsomos üvegbe, és zárja le sterilizált fedéllel. Egy hét múlva elkészül a paradicsom. Tárolja a paradicsomot hűtőszekrényben 3 hónapig.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A paradicsomból és a fokhagymás paprikából készült téli előétel még szebb lesz, ha többszínű paradicsomot vesz hozzá – piros, sárga, narancssárga. Helyezze őket sorba színek szerint, mind az üvegben, mind az asztalon nagyon vonzó lesz.

HASZNOS TANÁCSOK

A paradicsomból és a fokhagymás paprikából álló előételt télen hűtőszekrényben vagy hideg pincében kell tárolni. Szobahőmérsékleten egy ilyen termék gyorsan megromlik.

AMEGYÉB

100 g-ban: fehérjék 0,96 g (1,20% napi érték) • zsírok 0,38 g (0,42%) • szénhidrátok 5,69 g (3,39%) • kcal 27,34 (1,52%) • nátrium 86,80 mg (5,99%) • összes cukor 3,99 g 7,98%) • EFA 0,05 g (0,25%) • élelmi rost 1,38 g (4,60%)

Exit mobile version