Site icon Népszámlálás 2024

Padlizsán paradicsommal és sajttal a sütőben

Гастрономъ

A recepthez

A padlizsánt paradicsommal és sajttal sütőben főzni igazi élvezet: a recept egyszerű, meglehetősen gyors, az eredmény pedig minden várakozást felülmúl! Ezt az ételt meleg előételként vagy akár vacsoraként is tálalhatja, különösen akkor, ha ilyen vagy olyan okból nem eszik húst. Utóbbi esetben senki sem marad éhes, mert a sajt kalóriadús termék, és a sült padlizsánt laktatóbbá teszi. Ami a paradicsomot illeti, azt javasoljuk, hogy nagyon körültekintően válasszon. Legyenek ezek a legérettebb, leghúsosabb és legédesebb ízű gyümölcsök! Ezekkel lesz tökéletes a sajtos padlizsán előétel, és a legjobb gasztronómiai élményt nyújtja.

Bonyolultság: átlagos Adagok: 4 Főzés: 1 óraFalatozásVegetáriánus: LactoVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZnagy padlizsán – 2 db közepes méretű paradicsom – 3 db fokhagyma – 3 gerezd petrezselyem – 5 szál kemény sajt – 200 g tejföl – 3 ek. l növényi olaj – 1 tk só, frissen őrölt fekete bors – ízlés szerint Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsük elő a padlizsánokat. Mossa meg és szárítsa meg őket. Mindkét végén vágja le a végeket. A padlizsánokat hosszában 1 cm vastag szeletekre tesszük egy nagy tányérra.

2. lépés

Sózzuk meg a padlizsánt, és hagyjuk állni 30 percig, hogy kiengedje a keserű levét. Ez idő alatt készítse elő a többi hozzávalót. A paradicsomot keresztben felvágjuk a tetejére, és egy percre forrásban lévő vízbe tesszük.

3. lépés

Tegye a paradicsomot egy szűrőedénybe, és öblítse le többször hideg vízzel. Húzzuk le a bőrt. Távolítsa el a szár tövét. A meghámozott paradicsomot nagyon apró kockákra vágjuk.

4. lépés

A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, és egy nagy kés lapos oldalával összetörjük, majd apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk és papírtörlővel jól megszárítjuk. Távolítsa el a leveleket az ágakról, és apróra vágja.

5. lépés

A kemény sajtot finom vagy közepes reszelőn egy tálba reszeljük. Adjuk hozzá a tejfölt, az előkészített paradicsomot, a fokhagymát és a petrezselymet. Só és bors ízlés szerint. Keverjük össze.

6. lépés

Öblítse le a padlizsánt folyó víz alatt, és enyhén, nagyon óvatosan nyomja össze. Szárítsa meg papírtörlővel. Növényi olajjal kikent tepsibe tesszük.

7. lépés

A tetejére kenjük a paradicsomos-sajtos keveréket. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Süssük a padlizsánt paradicsommal és sajttal körülbelül 30 perc alatt aranybarnára.

8. lépés

A megsült padlizsánt hagyjuk kissé kihűlni, tányérokra tesszük és tálaljuk. Megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel, és díszíthetjük gránátalma magokkal.

HASZNOS TANÁCSOK

Ahhoz, hogy a paradicsommal és sajttal készült padlizsán héja különösen érdekes állagot adjon, sütés előtt szórja meg a felső réteget apróra vágott dióval (kb. két evőkanál).

AMEGYÉB

Milyen sajtot használjak padlizsán és paradicsom sütőben való sütéséhez? Bármelyik cég, amelyik tetszik! Pizzához a suluguni vagy a mozzarella is jó.

Exit mobile version