Site icon Népszámlálás 2024

Olivier saláta kolbásszal és friss uborkával

A recepthez

Az Olivier saláta kolbásszal és friss uborkával a sokak által kedvelt újévi saláta egyik lehetséges opciója, ami tetszhet és otthonra találhat az ünnepi menüben. Miben különbözik a hagyományostól? Először is használjon friss uborkát, ne sózottat. Másodszor, a konzerv zöldborsó helyett a főtt fagyasztott borsót választottuk. Mindezeknek köszönhetően Olivier kellemes, frissítő ízt kapott. Nos, hogy ezt még jobban kihangsúlyozzuk, a saláta öntetéhez a majonézhez egy kis citromhéjat és -levet tettünk. Nagyon finom és elegáns lett. Próbáld ki!

Bonyolultság: átlagos Kalória: 325,06 kcal/adag Adagok: 8 Főzés: 1 óra Használt: 11,48 g/23,64 g/17,66SalátaVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 8 ADAGHOZburgonya – 450 g sárgarépa – 250 tojás C1 – 4 db friss uborka – 400 g petrezselyem – 2 szál kapor – 2 szál zöldhagyma – 50 g orvosi kolbász – 300 g fagyasztott zöldborsó – 150 g citrom – 1/2 db majonéz – 1500 g só frissen őrölt fekete bors Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem fakuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az Olivier saláta hozzávalóit. A burgonyát és a sárgarépát ecsettel alaposan megmossuk, és egy serpenyőbe tesszük. Feltöltjük vízzel és felforraljuk. 20 percig lassú tűzön főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

2. lépés

Főzzük keményre a tojást az Olivier salátához. Ehhez mossa meg őket, tegye egy serpenyőbe, és fedje le vízzel. Tegyük a tűzre és forraljuk fel. Közepes lángon 10 percig főzzük. Hűtsük le folyó vízzel.

3. lépés

Mossa meg az uborkát és szárítsa meg papírtörlővel. Vágja le a végét. Az uborkát apró kockákra vágjuk. Mossa meg a kaprot, a petrezselymet és a zöldhagymát, és alaposan szárítsa meg. Finomra vágjuk.

4. lépés

Oliviernek szánt doktorkolbászt vágd apró kockákra. Öntsünk forró vizet a zöldborsóra, és gyorsan forraljuk fel. 5 percig főzzük, majd szűrőedényben leszűrjük, és jeges vízbe öntjük. Így a pöttyös színek élénkek maradnak.

5. lépés

A burgonyát és a sárgarépát apró kockákra vágjuk. A tojásokat meghámozzuk és feldaraboljuk. Keverje össze a burgonyát, a sárgarépát, a friss uborkát, a kolbászt, a fűszernövényeket és a borsót egy nagy tálban.

6. lépés

A szósz elkészítéséhez egy fél citrom héját finomra reszeljük, majd a levét kicsavarjuk a gyümölcsből. Összekeverjük majonézzel. Az Olivier saláta hozzávalóit ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Adjunk hozzá majonézt és keverjük össze. Tegyük át egy salátástálba és tálaljuk.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A kolbásszal és friss uborkával készült Olivier saláta adagonként, speciális kulináris karikán keresztül tányérokra helyezve tálalható: így az étel látványosabb lesz.

AMEGYÉB

Az Olivier saláta kolbásszal és friss uborkával még finomabb lesz, ha házi majonézzel ízesítjük. Ehhez keverjünk össze 2 sárgáját cukorral és mustárral (egy-egy evőkanál) egy turmixgépben, majd a folyamat leállítása nélkül öntsünk hozzá vékony sugárban 250 ml olívaolajat. Sóval, borssal és ecettel ízesítjük.

Exit mobile version