Site icon Népszámlálás 2024

Mit kezdjünk a megmaradt borral? Egyszerű tárolási mód, hogy ne dobja ki

Mit kezdjünk a megmaradt borral? Egyszerű tárolási mód, hogy ne dobja ki

Tegyük fel, hogy szeretne meginni egy vagy két pohár bort, és nem tudja, mit kezdjen az üveg maradék részével. A felbontott bornak szinte nincs szavatossági ideje, de van rá mód, hogy elkerüljük, hogy a maradékok hulladékká váljanak. Spoiler: különösen hasznos azoknak, akik gyakran főznek.

A sommelierek azt javasolják, hogy a nyitott üveg bort csak a hűtőszekrényben tárolják. A fehérbor csak két-három napig tarthat ilyen körülmények között, a vörösbor – egy kicsit több, körülbelül öt. Ebben az esetben ajánlatos a levegőt speciális vákuumszivattyúval kiszivattyúzni az oxidációs folyamat lelassítása érdekében. De általánosságban az ajánlás a következő: jobb, ha nem tárolja sokáig a felbontott bort.

Mit tegyünk vele? Ben Ebbrell séf, a népszerű YouTube-csatorna Sorted Food társalkotója egy nagyon egyszerű trükköt talált ki a maradék bor megmentésére és a konyhai hulladék csökkentésére.


A maradék bort egy ilyen jégtálcába kell önteni. Ezután szószokhoz és rizottóhoz használd

„Miért nem fagyasztjuk le a bort? Használjon 50-75 ml-es jégkocka tálcákat. A maradékot kiöntjük és lefagyasztjuk. Ha a bor megszilárdult, cipzáras zacskókban tárolhatja, és a kockákat szószok készítésére és üvegezésre használhatja.”javasolja a főnök.

Tehát ha legközelebb steaket főz, próbálja ki. csináld ezt: Amíg a hús pihen, dobjunk a serpenyőbe egy kocka fagyasztott bort a maradék zsírral, adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát és a vastagságra vajat. A húst ezzel a szósszal tálaljuk. Használhat jégkockákat francia hagymaleves és minden olyan étel elkészítéséhez, amelyhez körülbelül 100 ml borra van szükség, nem pedig egy egész palackra.

Ha hibát vagy pontatlanságot észlel, kérjük, jelezze felénk. #bor #új #tudatos fogyasztás #maradékKAPCSOLÓDÓ ANYAGOKMEGJEGYZÉSEKMegjegyzés hozzáadása Még több recept és finom ötlet a közösségi oldalainkon

Exit mobile version