Site icon Népszámlálás 2024

Menta lekvár

A recepthez

Tudtad, hogy a mentát nem csak szárítani lehet? A menta lekvár nagyon aromás és megőrzi jótékony tulajdonságait. Egy csésze gyógytea menta lekvárral éjszaka nyugalmat és édes alvást biztosít. Ezenkívül az ilyen lekvár elkészítése nem lesz nehéz, különösen, ha menta nő a vidéki házban. Csak cukor és egy kis citromlé kell hozzá, hogy fokozza az ízét. Állaga hasonlít a zseléhez, és hosszú ideig megőrzi minden gyógyító tulajdonságát. Így nyugodtan fel lehet készíteni a télre.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 235,56 kcal/adag Adagok: 10 Főzés: 25 perc Hozzáadás. idő: 14 óra Használt: 2,15 g/0,21 g/56,48ÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 10 ADAGHOZFriss menta 500 gKristálycukor 500 gVíz 200 gCitromlé 3 evőkanál.Agar – agar 30 g Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A mentalekvár otthoni elkészítéséhez hideg vízben öblítsük le a mentát és szárát, és tegyük szűrőedénybe, hogy lecsepegjen. Ezután vászontörülközőn szárítsa meg. Az elkészített mentát késsel apróra vágjuk.

Mentalekvár ()

2. lépés

Az apróra vágott mentát egy fazékba tesszük a lekvárfőzéshez, hozzáadjuk a cukrot és felöntjük vízzel. Fedjük le fedővel, és hagyjuk 3-4 órán át szobahőmérsékleten állni, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.


Mentalekvár ()

3. lépés

Helyezze a mentával és cukorral ellátott serpenyőt a tűzre, vegye le a fedőt, forralja fel és főzze 10 percig. Ha hab jelenik meg, távolítsa el egy réskanállal. Kapcsolja ki a tüzet, és vegye le a serpenyőt a tűzhelyről.


Mentalekvár ()

4. lépés

Fedjük le a serpenyőt mentával vászontörülközővel vagy gézzel, és hagyjuk állni 10 órán át vagy egy éjszakán át. Ezután adjuk hozzá a citromlevet, keverjük össze és tegyük vissza a tűzre, forraljuk fel és főzzük 5 percig.


Mentalekvár ()

5. lépés

A lekvárt levesszük a tűzről, és szitán átszűrjük, hogy eltávolítsuk a menta leveleit és szárát. Tegyük vissza a mentaszirupot a serpenyőbe, adjuk hozzá az agar-agart, forraljuk fel újra, és főzzük 5 percig. Kapcsolja le a hőt.


Mentalekvár ()

6. lépés

A forró menta lekvárt levesszük a tűzhelyről, és azonnal előre sterilizált üvegekbe töltjük, fedővel lezárjuk, megfordítjuk és hagyjuk kihűlni. Tárolja hűvös helyen.


Mentalekvár ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Ahhoz, hogy a mentalekvár gyönyörű zöld színű legyen, színezhetjük spenót- vagy petrezselyemlével. Ehhez turmixgépben őröljön meg 150 g zöldet, nyomja ki a levét egy szitán, forralja fel, és azonnal vegye le a tűzről. Azonnal adjunk jégdarabokat a fazékba a lével együtt. Szűrjük le, és a főzés legvégén adjuk a mentalekvárhoz, főzzük 5 percig.

AMEGYÉB

A menta lekvár finomabb lesz, ha az első szakaszban hozzáadunk egy turmixgépben összetört vagy darabokra vágott egész citromot a héjával együtt.

Exit mobile version