Site icon Népszámlálás 2024

Málnalekvár zselatinnal

A recepthez

Hogyan készítsünk málnalekvárt zselatinnal? Pont mint bármelyik másik. Válogassa szét a bogyókat, adjon hozzá cukrot, majd főzze legfeljebb 5 percig. Ahhoz, hogy a desszert sűrű legyen, egy kis vízben feloldott zselatinra lesz szüksége. Közvetlenül a főzés után a desszert folyékonynak tűnhet. Ez igaz. A zselatin csak akkor kezd megkeményedni, ha a termék lehűlt. Segít megőrizni a fényes, gazdag színt is. A zselatin mellett használhat agar-agart vagy pektint, a csomagoláson található utasításokat követve. Az illatos és fényes málnalekvár zselatinnal nagyon sűrűnek bizonyul, és inkább lekvárra vagy konfitúrára hasonlít. Ezért piték töltelékként is használható.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 274,86 kcal/adag Adagok: 8 Főzés: 20 perc Hozzáadás. idő: 2 óra Használt: 1,16 g/0,25 g/66,47DesszertVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 8 ADAGHOZmálna – 400 g cukor – 500 g víz – 50 ml zselatin – 7 g Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A zselatinos málnalekvár elkészítéséhez minden hozzávalót elkészítünk. Óvatosan távolítson el minden törmeléket a bogyókról. Ha szükséges, öblítse le úgy, hogy szűrőedénybe helyezi és vízes lábasba helyezi. Száraz.

2. lépés

Keverje össze a bogyókat és a cukrot egy nagy tartályban. Az egyes gyümölcsök cukorral való bevonásához felrázhatja a tartályt. Hagyja állni 2-3 órát szobahőmérsékleten, hogy kiengedje a levét.

3. lépés

Tegye a bogyókat és a cukrot a tűzhelyre, és közepes lángon melegítse forrásig. Vegyük alacsonyra a lángot, és keverés mellett főzzük körülbelül 5 percig.

4. lépés

A szobahőmérsékleten forralt vizet keverjük össze zselatinnal, keverjük össze és hagyjuk állni 10 percig. Adjuk hozzá a keveréket a lekvárhoz, és keverjük addig, amíg teljesen fel nem oldódik. A lekvárt sterilizált üvegekbe osztjuk és fedővel lezárjuk.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Hogyan sűrítsük be a málnalekvárt? Zselatin helyett használhat agar-agart vagy pektint. Bogyókat csak száraz időben szedjünk lekvárnak. Az esőzések során összegyűjti a felesleges nedvességet.

AMEGYÉB

Meg kell mosnom a málnát? Elfogyasztásához közvetlenül evés előtt öblítse le vízzel. A téli klasszikus málnalekvár elkészítéséhez nem kell megmosni a málnát, ha a bokorról szedték le, és nem permetezték be vegyszerrel.

Exit mobile version