Site icon Népszámlálás 2024

Lavash sajttal, kolbásszal, paradicsommal és tojással egy serpenyőben

Гастрономъ

A recepthez

Lavash sajttal, kolbásszal, paradicsommal és tojással, serpenyőben aranybarnára sütve – egy gyors és kielégítő étel, amely kiváló reggelire vagy ebédre. Nem lesz nehéz elkészíteni. A hozzávalók szinte minden hűtőben megtalálhatóak. Ha téglalap alakú pita kenyeret vásároltunk, konyhai ollóval vágjunk ki belőle egy, a serpenyő átmérőjének megfelelő kört. És ha kerek pita kenyeret vásárolt, akkor ezt sem kell megtennie! Vegyünk lédús, érett paradicsomot és finom kolbászt, és 15 perc múlva máris remek reggelit készítünk! Mellesleg dupla adagot is elkészíthetsz az ételből, és a munkahelyeden biztosíthatod magadnak egy remek uzsonnát!

Bonyolultság: könnyen Kalória: 374,31 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 15 perc Hozzáadás. idő: 5 perc Használt: 17,86 g/25,26 g/26,20SütésReggeliVacsoraDélutáni uzsonnaVacsoraFőételVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZlavash – 1 nagy téglalap alakú főtt kolbász – 100 g sajt – 100 g paradicsom – 1 db tojás – 2 db petrezselyem – 2 szál növényi olaj – 3 ek. l.szezám – 1 tk.só, őrölt fekete bors Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Terítsen egy pita kenyeret a munkafelületre. Helyezzük rá a serpenyőt, és vágjunk ki két olyan kört, amelyek akkora méretűek, mint a serpenyő alsó átmérője. Erre a célra nagyon kényelmes egy kerek pizzavágó vagy kulináris olló használata.

2. lépés

A paradicsomot 1 cm-es oldalas kockákra vágjuk. A legjobb, ha húsos paradicsomot használunk kevés lével és magvakkal, hogy a kész étel tölteléke ne legyen túl nedves. A kis szilva paradicsom jól működik, 3-4 darabra lesz szüksége.

3. lépés

A sajtot durva reszelőn lereszeljük. Töltelékként olyan sajtfajták alkalmasak, mint a Tilsiter, az orosz, a cheddar, a gouda, a maasdam vagy a parmezán. A reszelt sajtot helyettesíthetjük morzsolt vagy apróra vágott fetával vagy sajttal.

4. lépés

A főtt kolbászt apró kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk. A töltelékbe kiváló minőségű kolbászt tehet – vékony körökre kell vágni. A főtt füstölt kolbász, például a cervelat is jó.

5. lépés

Mossa meg a petrezselymet és szárítsa meg papírtörlővel. Vágjuk le a szárról, és vágjuk finomra a leveleket. A petrezselyem helyettesíthető más fűszeres fűszernövényekkel, például apríthat kaprot vagy koriandert.

6. lépés

Törjük fel a tojásokat egy kis tálba. Sózzuk, őrölt fekete borssal ízesítjük, és habverővel vagy villával felverjük. Adjuk hozzá az apróra vágott fűszernövények felét a tojásos keverékhez, és keverjük össze.

7. lépés

Egy nagy serpenyőben melegítse fel a növényi olaj felét közepesen magas lángon. Az aljára tegyünk egy kör pita kenyeret, és szórjuk meg a reszelt sajt felével.

8. lépés

A tojásos keverék kétharmadát ráöntjük a sajtos rétegre, és egy spatulával egyenletesen elosztjuk. Elrendezzük a kolbászt és a paradicsomkockákat. Megszórjuk őket a maradék sajttal. Fedjük le a tölteléket a második kör pita kenyérrel, és nyomjuk le egy spatulával.

9. lépés

A maradék tojáskeveréket ráöntjük a pita kenyér felső lapjára. Megszórjuk szezámmaggal. Fedjük le a serpenyőt fedővel, csökkentsük a hőt alacsonyra, és főzzük 5 percig. Ezalatt a pita kenyér alsó rétege megbarnul, a tojás megköt, a sajt pedig megolvad.

10. lépés

Vegye le a fedőt, és óvatosan fordítsa át a pita kenyeret a másik oldalára. Öntse a maradék növényi olajat a serpenyő széle mentén. Folytassa a pita kenyér második oldalának sütését további 4-5 percig.

11. lépés

A pita kenyér könnyű eltávolításához tegyen egy fa vágódeszkát a serpenyőre, és óvatosan fordítsa rá a pita kenyeret. A pita kenyeret közvetlenül a táblán tálalhatja.

12. lépés

A forró pita kenyeret 4-8 részre vágjuk, tányérokra tesszük és megszórjuk a maradék fűszernövényekkel. Külön tálalhat apróra vágott friss zöldségeket és tetszés szerinti szószt, például ketchupot, mustárt vagy majonézt.

HASZNOS TANÁCSOK

Érdemes lehet módosítani vagy kiegészíteni a receptet. Paradicsom helyett próbáljunk ecetes uborka szeletekkel elkészíteni, a töltelékhez zöldhagymát vagy zsenge spenótot teszünk, kolbász helyett főtt vagy sült csirkét vágunk, és a kész ételt nem csak szezámmaggal, hanem lenmel is díszíthetjük. magvak.

AMEGYÉB

A pita kenyér második oldalának sütéséhez lefedheti a serpenyőt egy tányérral vagy nagy fedővel, és óvatosan ráfordíthatja a pita kenyeret, majd hagyja, hogy sült oldalával felfelé a serpenyőbe csússzon, és tovább főzheti. a recept szerint.

Exit mobile version