Klasszikus málnalekvár télre

A recepthez

A téli klasszikus málnalekvárt évről évre készítik hazánk lakóinak sok generációja. Régóta úgy gondolják, hogy ez a desszert megment minden betegségtől. A málnalekvár tea a fő népi gyógymód a hideg évszakban. Segít enyhíteni a lázat és a gyulladást. Ezen kívül a lekvár tökéletes a nagymama arany sajttortáihoz és palacsintájához. Még kenyérre kenve is finom. A klasszikus finomság fő összetevői a bogyók és a cukor. Jobb olyan málnát választani, amely nem túlérett. A további folyamatok technológia kérdése. De mondjuk rögtön, hogy nincs itt semmi bonyolult. A lényeg az, hogy szigorúan kövesse a recept lépéseit, és hamarosan forró, aromás és ízletes lekvár jelenik meg az asztalán az egész család számára.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 327,25 kcal/adag Adagok: 16 Főzés: 30 perc Hozzáadás. idő: 15 óra Használt: 0,50 g/0,31 g/79,96DesszertVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 16 ADAGHOZmálna – 1 kg cukor – 1,2 kg Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az összes hozzávalót a téli klasszikus málnalekvár elkészítéséhez. Válogassa ki a bogyókat a szemétből. Jobb nem mosni őket. Ha szükséges, tegyük szűrőedénybe és tegyük vízbe. Ezután távolítsa el és szárítsa meg a bogyókat egy törülközőn.

2. lépés

A málnát részletekben egy széles tálba tesszük, megszórjuk cukorral. Fontos, hogy minden gyümölcsöt cukorral vonjunk be. Hagyja szobahőmérsékleten, amíg a bogyók levet engednek. 3-4 órát vesz igénybe.

3. lépés

Helyezze a lekvárt tartalmazó edényt alacsony lángra, és forralja fel. Vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 5-6 órát. Ezután visszatesszük a tűzhelyre, és újra felforraljuk. Főzzük legfeljebb 7-10 percig. Vegyük le a tűzről és hűtsük le 5-6 órán keresztül. Ezután tegyük vissza a lekvárt a tűzhelyre, forraljuk fel és főzzük körülbelül 3 percig.

4. lépés

Általában, ha hab képződik a lekváron, egy hosszú fakanállal óvatosan leszedjük. Úgy gondolják, hogy ez az eljárás segít eltávolítani a törmeléket és megőrzi a betakarítást a hosszú télre.

5. lépés

Készítse elő a sterilizált üvegeket. Forró lekvárt oszlassunk bele, és fedővel zárjuk le. Fordítsuk meg, takarjuk le egy takaróval, és hagyjuk kihűlni. Ezután hűvös helyen tároljuk.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A téli klasszikus málnalekvár készítésénél le kell húzni a habot? Kell. Pettyek és egyéb törmelék halmozódnak fel benne. Ha ezt nem teszi meg, a desszert megsavanyodhat. Hab nélkül a lekvár homogénebb és ízesebb.

AMEGYÉB

Meddig főzzük a klasszikus málnalekvárt télre forralás után? Nem több, mint 7-10 perc. A túlfőtt lekvár elveszti ízét, és a cukor elkezd leégni a serpenyő aljára.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024