Site icon Népszámlálás 2024

Jégsaláta tekercs pulykával és fűszeres uborkával

A recepthez

Egy finom előétel vagy saláta remek kezdete egy nagy lakomának vagy egy kis svédasztalnak. Mindkettőre van egy csodálatos receptünk. Jégsaláta tekercs pulykával és fűszeres uborkával mindenkit összehoz az asztalnál – a húsevőket és az egészséges táplálkozás híveit egyaránt. Az étel főszereplője és alapja egy jéghegy, melynek belsejében vékony szeletekre sült pulyka, friss uborka csípős szójaszószos öntetben, ecetes és növényi olajban, valamint a megszokott majonéz helyett egy kis humusz. Friss és zöld lett, mint a nyár, kielégítő, ugyanakkor nyoma sincs extra kalóriáknak.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 360,81 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 45 perc Használt: 17,03 g/27,39 g/8,23FalatozásVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ1 fej jégsaláta 250 g pulykafilé 200 g humusz 1 uborka 1 csípős paprika 4 ek. l. növényi olaj 1 tk. ecet 1 evőkanál. l. szójaszósz só frissen őrölt fekete bors Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Az uborkát hosszában vékony szeletekre vágjuk. Ennek legegyszerűbb módja egy vágókés használata. A csípős paprika magjait kivesszük, vékony félkarikára vágjuk. Az uborkát és a borsot egy tálba tesszük, beleöntjük 2 ek. l. növényi olajat, szójaszószt és ecetet, óvatosan keverje össze, és hagyja állni 10 percig.

2. lépés

Egy kis serpenyőben felforrósítunk 2 ek. l. növényi olajat és hozzáadjuk a pulykát. Sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon 5 percig főzzük. Fordítsd át a másik oldalra, és süsd tovább 3-4 percig. A kész pulykát vékony szeletekre vágjuk a szemeken.

3. lépés

Vágja szét a fejes salátát levelekre.

4. lépés

Helyezzen 2 átfedő salátalevelet a táblára. Megkenjük hummusszal, hozzáadunk néhány szelet pulyka- és uborkaszeletet, és feltekerjük. Addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A megbízhatóság érdekében rögzítse a tekercseket fa nyársakkal.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A dekoratív bambusz nyársak ideálisak az ilyen finom tekercsekhez. A snack szép és stílusos lesz az asztalon.

HASZNOS TANÁCSOK

Kívánság szerint sajtot adhatunk a salátához, vagy inkább a tekercs töltelékéhez. A lehetőségek az Ön ízlésének megfelelőek lehetnek. Például kemény sajt vagy lágy Adyghe sajt, sózatlan sajt vagy akár sült halloumi.

AMEGYÉB

100 g-ban: fehérjék 7,44 g (9,30% napi érték) • zsírok 5,89 g (6,54%) • szénhidrátok 6,14 g (3,65%) • kcal 104,87 (5,83%) • nátrium 231,39 mg (15,96%) • összes cukor (1,2%) 2,44%) • EFA 0,81 g (4,01%) • élelmi rost 1,43 g (4,77%)

Exit mobile version