Site icon Népszámlálás 2024

Ízrobbanás minden falatban: retek saláta tojással és uborkával – olyan egyszerű és olyan finom!

A recepthez

A tojásos és uborkás tavaszi retek saláta receptjét sokan ismerik, de úgy döntöttünk, hogy ezt az ételt egy kicsit bonyolítjuk – a szó jó értelmében. Olyan öntetről beszélünk, amit akár tejföllel (a hagyományos változat) vagy joghurttal is elkészíthetünk. A szósz trükkje az, hogy a zöldhagymát először sóval ledarálják, és csak ezután keverik össze erjesztett tejalappal és finomítatlan napraforgóolajjal. Ennek a technikának köszönhetően a kötszer íze intenzívebbé válik. Nos, akkor minden egyszerű: apróra vágjuk a saláta hozzávalóit (retek, uborka, tojás), összekeverjük a szósszal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ezt követően az asztalhoz hívjuk a háztartás minden tagját, és velük együtt élvezzük a saláta csodálatos frissítő ízét.

Bonyolultság: könnyen Adagok: 4 Főzés: 15 perc Hozzáadás. idő: 10 percVacsoraSalátaVegetáriánus: Ovo-lactoVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZtojás – 2 db zöldhagyma – 30 g joghurt vagy tejföl – 4 evőkanál. l finomítatlan napraforgóolaj – 40 ml retek – 500 g friss uborka – 500 g só, frissen őrölt fekete bors – ízlés szerint Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az összes saláta hozzávalót. Először is keményre főzzük a tojásokat. Ehhez mossa le és töltse fel hideg vízzel. Forraljuk fel és főzzük 10 percig.

2. lépés

Amíg a tojás fő, elkészítjük a salátaöntetet. A zöldhagymát megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk. Adjunk hozzá egy kis sót, és enyhén dörzsöljük át egy kanállal, hogy kiengedje a levét. Ezután keverjük össze joghurttal (tejföllel) és napraforgóolajjal.

3. lépés

A keményre főtt tojást folyó víz alatt lehűtjük. Ezután meghámozzuk és durvára vágjuk. Tedd át egy salátástálba. A retket megmossuk, a farkát levágjuk, a gyümölcsöket vékony szeletekre vágjuk.

4. lépés

A friss uborkát megmossuk és jól szárítjuk. Vágja le a végét. Vágja az uborkát vékony szeletekre. Tegyük a retekkel együtt a salátástálba a felaprított tojással.

5. lépés

A joghurtból (tejfölből), vajból és zöldhagymából korábban elkészített öntetet öntsük a saláta hozzávalóihoz. Só és bors ízlés szerint. Keverjük össze és azonnal tálaljuk.

HASZNOS TANÁCSOK

Ezt a salátát egyszerűen csak szezonban kell elkészíteni, amikor a kertből friss zöldségek állnak rendelkezésünkre. Természetesen azok is használhatók, amelyeket az év bármely szakában árulnak a boltokban, de rosszabbak lesznek.

AMEGYÉB

A tojásos reteksalátát nem lehet tárolni (az uborkából levet ereszt, az öntet folyékony lesz, az étel íze pedig romlik), ezért készítsünk belőle egy „megközelítéssel” annyit, hogy elfogyasszuk.

Exit mobile version