Házi zsemle uborkával és krémsajttal

A recepthez

Ha szereted a sushit, akkor ez a recept igazi felfedezés lesz számodra! Az uborkás és túrós tekercsek egy sikeres kísérlet a japán konyha témájában, amelyet az étel nagyon érdekes ízének és az elkészítési könnyedségnek köszönhetően értékelni fog. A tekercsekhez először szárított vörös hínárlapokra lesz szükség, amelyeket a japánok norinak hívnak. A töltelék túrósajtot, friss uborkát, sushi rizst, halkonzervet, ecetet, a hagyományos szójaszósz helyett sriracha szószt és a legszokatlanabb hozzávalót, a fiatal spenótot tartalmazza majd. Ennek a leveles gyógynövénynek egy enyhe savassága van, amely kiegyensúlyozza a töltelékben lévő cukor édességét.

Bonyolultság: átlagos Kalória: 345,63 kcal/adag Adagok: 6 Főzés: 1 óra Használt: 15,89 g/16,35 g/30,85FalatozásHOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZ10 lap nori 200 g sushi rizs 250 g túró 1 ek. l. citromlé vagy rizsecet csipet cukor 3 ek. l. szezámAz 1. töltéshez:1 uborka 50 g fiatal spenótA 2. töltéshez:120 g konzerv tonhal vagy rózsaszín lazac 2 tk. sriracha szósz súlyok és mértékek táblázata FŐZÉSI RECEPTSoha nem fakuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Az uborkás és sajtkrémes tekercsek elkészítéséhez öntsön rizst egy serpenyőbe, öntsön 350 ml forró vizet, és forralja fel nagy lángon. Csökkentse a hőt alacsonyra, és lefedve főzzük 15 percig. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a citromlevet vagy a rizsecetet és egy csipet cukrot, majd villával óvatosan keverjük össze. Hűtsük le a rizst szobahőmérsékletre.

2. lépés

Az uborkát hosszú, vastag csíkokra vágjuk. Vegye ki a halat a konzervből, és egy villával durvára törje fel. Távolítsa el a kemény spenótszárat.

3. lépés

Helyezzen rizst minden nori lapra, és egyenletesen terítse el a teljes felületen úgy, hogy az egyik szélén kb. 1 cm szabad maradjon. Helyezze a krémsajtot a rizsre az ellenkező szélén.

4. lépés

A túrós sajtra a készítmények felére helyezzük a spenótot és az uborkát.

5. lépés

Oszd el a halat a maradék darabokon, és öntsd rá sriracha szószt.

6. lépés

Tekerjük szoros tekercsekre, és vágjuk félbe. A darabokat megszórjuk szezámmaggal.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A Sriracha vagy sriracha egy ecet alapú szósz, amely chili paprikát és fokhagymát tartalmaz. Ha túl csípős számodra, helyettesítsd szójával vagy hallal.

HASZNOS TANÁCSOK

Nyugodtan kísérletezzen az összetevőkkel, és adja hozzá kedvenc termékeit a tekercsekhez. Esetleg a spenótot avokádóra vagy hínárra cserélnéd? Próbálja ki – kulináris látókörének bővítésének lehetőségei végtelenek.

AMEGYÉB

100 g-ban: fehérjék 6,56 g (8,20% napi érték) • zsírok 11,10 g (12,33%) • szénhidrátok 17,03 g (10,14%) • kcal 192,72 (10,71 %) • nátrium 213,50 mg (14,71 %) • 0 összes cukor 2,60%) • EFA 4,76 g (23,80%) • élelmi rost 1,83 g (6,10%)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024