Site icon Népszámlálás 2024

Enyhén sózott uborka fokhagymával

A recepthez

Szereted az enyhén sózott fokhagymás uborkát? Úgy tűnik számunkra, hogy kevesen vannak, akik megtagadják az ilyen illatos falatokat. Ezeket az uborkákat egyszerűen tálalhatjuk főtt burgonyával, fűszernövényekkel megszórva, és már kész is a könnyű, nyári napra talán ideális vacsora. Nem kell hús! Enyhén sózott fokhagymás uborkát is adhatunk salátához, például a legegyszerűbb, sokak által kedvelt – paradicsommal, tojással, fűszernövényekkel. Az étel íze teljesen új, eredeti „intonációkat” kap. Ehhez a recepthez az uborka savanyításához használt zöldek típusai ízlés szerint változtathatók. A tölgylevelekről azonban soha nem szabad lemondani: a tormával együtt erőt és ropogós állagot adnak a gyümölcsnek.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 101,16 kcal/adag Adagok: 16 Főzés: 2 óra 30 perc Használt: 5,05 g/1,11 g/18,24ÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 16 ADAGHOZuborka – 8 kg barna cukor (1 liter vízhez) – 1 evőkanál. l durva só (1 liter vízhez) – 2 evőkanál. l. ribizli levél – 4 db tölgyfa – 6 szál tárkony – 80 g fokhagyma – 2 db közepes méretű zöldpaprika. l torma gyökér – 40-50 g fehér mustármag – 2 evőkanál. l. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az uborkát a pácoláshoz. Mossa meg és áztassa hideg vízbe 4 órára. Ezután engedje le a vizet (nem lesz rá szüksége), vágja le mindegyik uborkát mindkét végén.

2. lépés

Az elkészített uborkát pácoláshoz tegyük egy edénybe (ez lehet kád, zománcozott serpenyő vagy medence) és öntsük fel ivóvízzel, amiből sólevet készítünk. Teljesen le kell fednie az uborkát.

3. lépés

Miután így megmérte a vizet, öntse egy nagy serpenyőbe, amelyben a sóoldatot kívánja elkészíteni. Adjunk hozzá cukrot és sót, keverjük össze. Tegyük a tűzre, és majdnem felforraljuk. Hagyja lehűlni a kapott sóoldatot 50 °C-ra.

4. lépés

Amíg a sóoldat hűl, a pácolóedény aljára helyezzük a levelek felét és a kaprot, a tárkonyt, a félbevágott fokhagymagerezdeket, a borsot, a tormát és a mustármagot. Az uborkát elosztjuk a tetején, befedjük a maradék levelekkel és kaporral.

5. lépés

Öntsön meleg sóoldatot az uborkára. Fedjük le vászonszalvétával vagy vászontörülközővel. Helyezzen rá egy fa kört és egy elnyomást (például egy alaposan megmosott követ).

6. lépés

Hagyja az uborkát szobahőmérsékleten 1-3 napig állni, attól függően, hogy mennyire kívánja sózni. 2 nap elteltével megkóstolhatja az uborkát és értékelheti az ízét.

HASZNOS TANÁCSOK

Az enyhén sózott fokhagymás uborka literes üvegekben tartósítható. Először öblítse le a gyümölcsöket lehűtött forralt vízzel. Ezután helyezze steril üvegekbe friss fűszernövényekkel és fűszerekkel együtt. Szűrjük le a sóoldatot és forraljuk fel. Öntsük az üvegekbe helyezett uborkákra. Fedjük le fedővel és sterilizáljuk 10-15 percig. Azonnal zárjuk le.

AMEGYÉB

Az enyhén sózott uborka fokhagymás pácolásához barna cukor helyett a normál fehércukor is megfelelő, de próbáld meg egyszer az előbbivel. Az íze kifejezőbb lesz: biztosan érezni fogja a különbséget!

Exit mobile version