Site icon Népszámlálás 2024

Enyhén sózott paradicsom kaporral és fokhagymával

Гастрономъ

A recepthez

Az enyhén sózott, kaporos és fokhagymás paradicsom receptje hasznos lesz azok számára, akik szeretnek hasonló zöldségféléket készíteni, és nem bánják a kulináris kísérleteket. Tehát javasoljuk, hogy próbáljon ki valami igazán újat és természetesen érdekeset! Az enyhén sózott uborkáról persze mindenki hallott, de a hasonló módon elkészített, főleg kaporral, fokhagymával töltött paradicsomról csak kevesen. De egy ilyen snack olyan ízletes és aromás, hogy egyszer s mindenkorra beleszeret! Ezenkívül a kaporral és fokhagymás enyhén sózott paradicsom olyan gyönyörűen néz ki, hogy nagyon alkalmas ünnepi asztalra.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 60,23 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 24 óra Használt: 2,37 g/0,40 g/12,34FalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZközepes méretű paradicsom – 1 kg fokhagyma – 6 gerezd kapor – 6 szál ribizli vagy cseresznyelevél – 3-4 db tormalevél – 1 db kapor „esernyő” – 4 db.A sóoldathozivóvíz – 1 l só – 1 evőkanál. l.cukor – 1 evőkanál. l fekete bors – 4 db babérlevél. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő a sólevet a paradicsomhoz. Öntsön vizet egy serpenyőbe, és forralja fel nagy lángon. Adjuk hozzá a sót, a cukrot, a fekete- és szegfűborsóborsót és a babérlevelet.

2. lépés

Főzzük a paradicsomsót 2-3 percig közepes lángon. A sónak és a cukornak teljesen fel kell oldódnia. Vegyük le a sóoldatot a tűzről, és hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.

3. lépés

Készítsük elő a paradicsomot. Próbáljon meg egyforma méretű gyümölcsöt választani: akkor egyszerre lesz sózva. Mossa le őket folyó vízzel, és szárítsa meg papírtörlővel.

4. lépés

Vágja be a paradicsom tetejét keresztben, ne érje el az alját, körülbelül a gyümölcs magasságának egyharmadát. Éles vékony késsel óvatosan vágjuk ki a szárak tövét.

5. lépés

A fokhagymagerezdeket meghámozzuk és apróra vágjuk. Mossa meg a kaprot és szárítsa meg papírtörlővel. Távolítsa el a vékony ágakat levelekkel a szárról. Vágja apróra őket. Mentsd meg a szárakat.

6. lépés

Helyezze az apróra vágott fokhagymát egy kis tálba. Adjunk hozzá apróra vágott kaprot és keverjük össze. Óvatosan, hogy ne sértse meg, töltse meg a paradicsomot a kapott keverékkel.

7. lépés

Mossa meg és szárítsa meg a ribizli vagy cseresznye leveleit, torma és kapor „esernyőket”. Helyezze őket egy nagy műanyag edény vagy széles tál aljába a kaporszárral együtt.

8. lépés

A tetejére egy rétegben helyezzük a paradicsomot, a kaprot és a fokhagymát. Kihűlt sós lében öntjük. A paradicsom lebegésének elkerülése érdekében tányért vagy kis műanyag deszkát helyezünk a tetejére. A paradicsomot teljesen be kell fedni sóoldattal.

9. lépés

Hagyja a paradicsomot kaporral és fokhagymával a sós lében szobahőmérsékleten 24 órán át. Ennyi idő elteltével a zöldségek teljesen fogyasztásra készek.

10. lépés

Ha a paradicsomot kaporral és fokhagymával kívánja tárolni (legfeljebb három-négy napig!), zárja le az edényt fedővel, vagy fedje le fóliával, és tegye be a hűtőszekrénybe.

HASZNOS TANÁCSOK

A kaporral és fokhagymás enyhén sózott paradicsom nagyon lenyűgözően fog kinézni az asztalon, ha salátalevelekkel bélelt nagy lapos tányérra helyezzük.

AMEGYÉB

Adhat hozzá egy kis reszelt tormagyökeret a sóoldathoz ezekhez a paradicsomokhoz: a kész étel íze fényesebb pikáns jegyeket és kifejező aromát kap.

Exit mobile version