Site icon Népszámlálás 2024

Csirkefilé paradicsommal és sajttal a sütőben

Гастрономъ

A recepthez

Süssünk csirkefilét paradicsommal és sajttal a sütőben, és ez az étel azonnal felkerül a kedvenc családi ételek toplistájára. A citromléből, mézből és balzsamból készült, kitűnő szósz különleges „ízt” ad ehhez a forró ételhez, ezért azt javasoljuk, hogy ne utasítsa el ezt a kiegészítést. Minden más tekintetben a recept nagyon egyszerű és mindenki számára érthető! A csirkefilét a sütőben 2 lépésben sütjük – először tiszta formában, majd paradicsommal és suluguni sajttal. Az egész folyamat alig több mint fél órát vesz igénybe, így akár hétköznap vacsorára is elkészítheted ezt az ételt.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 791,55 kcal/adag Adagok: 2 Főzés: 45 perc Használt: 58,48 g/49,03 g/27,74SütésVacsoraFőételVegetarianizmusBuli, büféHOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZcsirke filé – 2 db szárított fokhagyma – 1 evőkanál. l.balzsamos szósz – 4 evőkanál. l citromlé – 1 evőkanál. l.méz – 1 evőkanál. l.bazsalikom – 2 szál paradicsom – 2 db pizza mozzarella – 100 g só, frissen őrölt fekete bors – ízlés szerint Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az összes hozzávalót. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Mossa meg a csirkefilét és szárítsa meg papírtörlővel.

2. lépés

Sózzuk, borsozzuk a csirkefilét ízlés szerint. Megkenjük az olívaolaj felével, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megszórjuk fokhagymával, és 30 percre a sütőbe tesszük.

3. lépés

Egy kis serpenyőben keverje össze a balzsamos redukciót, a citromlevet és a mézet. Közepes lángon felforraljuk. Hagyja kihűlni a kapott szószt. A bazsalikom leveleket apróra vágjuk. A paradicsomot és a mozzarellát szeletekre vágjuk.

4. lépés

Vegye ki a serpenyőt a csirkével a sütőből. Mindegyikre tegyünk 2-3 szelet mozzarellát és paradicsomot. Meglocsoljuk a maradék olajjal, és visszatesszük a tepsit a sütőbe. További 10 percig sütjük. A sajtnak meg kell olvadnia, a paradicsomnak pedig enyhén elszenesednie kell. Tálalás előtt öntsük a szószt a csirkefilére, és szórjuk meg bazsalikommal.

HASZNOS TANÁCSOK

A csirkefilé sütéséhez használt mozzarellát helyettesíthetjük más sajttal? Természetesen igen! Ez lehet a kedvenc félszilárd vagy nem túl sós suluguni (főzés előtt ellenőrizze!).

AMEGYÉB

Minél lédúsabb és édesebb a paradicsom, annál finomabb lesz a velük sült csirkefilé! Ha lehet, természetesen szezonálisat használjunk. Ha nem, próbálja meg kiválasztani az elérhető legjobbakat.

Exit mobile version