Burgonya sajttal és paradicsommal a sütőben

Гастрономъ

A recepthez

Hogyan főzzünk burgonyát sajttal és paradicsommal a sütőben? Nagyon egyszerű és ami a legfontosabb, gyors! Az egész trükk a burgonya helyes felvágásában rejlik: a sütéshez a legvékonyabb, áttetsző körökre lesz szükség. A recept külön figyelmet fordít erre a pontra, és még egy life hacket is ajánl, ami segít elérni a tökéletes eredményt. Nos, akkor minden egyszerű: a burgonyát, a hagymát, a paradicsomot és a reszelt sulugunit rétegesen egy formába tesszük, alufóliával letakarva 15-20 percre a sütőbe tesszük. Szép héjat szeretnél a tetejére? Vegyük le a fóliát, és tegyük a tepsit burgonyával, sajttal és paradicsommal a sütőbe szó szerint további 10 percre!

Bonyolultság: átlagos Kalória: 174,15 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 45 perc Használt: 7,59 g/9,10 g/15,86SütésFőételVegetáriánus: LactoVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZburgonya – 3-4 gumó, hagyma – 1 db suluguni – 100 g tejföl – 3 ek. l szárított fokhagyma – 1 teáskanál só, frissen őrölt fekete bors – súlyok és mértékek FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A burgonyát meghámozzuk és alaposan megmossuk folyó víz alatt. Vágja vékony szeletekre egy nagyon éles késsel vagy zöldséghámozóval.

2. lépés

A hagymát megpucoljuk és félkarikára vágjuk. Mossa meg és szárítsa meg a paradicsomot. Távolítsa el a szár tövét. Vágjuk félbe, majd szeleteljük vékony szeletekre.

3. lépés

A sulugunit durva reszelőn lereszeljük. Kenje ki a sütőedényt növényi olajjal cukrászkefe segítségével. A burgonyát rétegezzük, sóval, borssal ízesítjük.

4. lépés

Az apróra vágott hagymát a burgonyára terítjük. Megkenjük tejföllel és szárított fokhagymával ízesítjük. Helyezze a paradicsomot a tetejére. Egyenletesen megszórjuk reszelt sulugunival.

5. lépés

Fedjük le a serpenyőt egy fóliával, és süssük 15-20 percig. Ezután távolítsa el. Helyezze vissza a serpenyőt a burgonyával a sütőbe. Körülbelül 10 perc alatt elkészül az étel (aranyszínű kéreg képződik a tetején).

HASZNOS TANÁCSOK

A sütőben sült sajtos burgonya és paradicsom remekül passzol a különféle szárított fűszernövényekhez, így bátran használd! Az oregánó, a kakukkfű, a majoránna vagy a provence-i keverék megfelelő.

AMEGYÉB

A kemencében sült burgonya sajttal és paradicsommal tálalható külön ételként, vagy köretként sült vagy párolt húshoz. Válassza ki az opciót!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024