Buja cukkinis palacsinta sajttal és paradicsommal

Мой магнит

A recepthez

A buja cukkinis palacsinta sajttal és paradicsommal érdekes és étvágygerjesztő étel, amely egyszerű zöldségből is elkészíthető. Ha gazdag cukkinitermése van, ne rohanjon azonnal elosztani. Először egy serpenyőben kisütjük a cukkinis palacsintákat, amihez nem csak sajtot, paradicsomot és fokhagymát tettünk, hanem egy egész csokor illatos fűszernövényeket és aromás fűszereket is. Részletesen elmeséljük, és megmutatjuk, hogyan kell ízletessé tenni őket. Biztosak vagyunk benne, hogy egy ilyen szokatlan előétel kipróbálása után nemcsak a cukkinit osztja meg, hanem a receptet sem fogja megbánni barátainak, ismerőseinek.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 223,80 kcal/adag Adagok: 6 Főzés: 1 óra Használt: 8,62 g/8,34 g/28,24SütésVacsoraDélutáni uzsonnaVacsoraFőételVegetáriánus: LactoVegetarianizmusGyermek menüBuli, büféHOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZcukkini – 3 közepes paradicsom – 2 nagy édes krími lilahagyma – 1 db fokhagyma – 3 gerezd petrezselyem – 3 szál sajt – 140 g állott kenyér – 100 g liszt – 100 g sütőpor – 1 tk szárított bazsalikom – 1 tk só olívaolaj sütés menta – 3 szál szárított oregánó – 1 tk szárított majoránna – 1 tk frissen őrölt fekete-fehér bors fehér bors Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Ha szükséges, hámozzuk meg a paradicsomot, vágjuk negyedekre, távolítsuk el a magokat és a folyadékot. A pépet közepes kockákra vágjuk.

2. lépés

A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A cukkinit durva reszelőn lereszeljük, összekeverjük az előkészített paradicsommal, hagymával és fokhagymával.

3. lépés

Az állott kenyeret finom reszelőn lereszeljük, a paradicsom-cukkini keverékhez adjuk, száraz bazsalikommal, oregánóval és majoránnával ízesítjük, átkeverjük, 30 percig állni hagyjuk.

4. lépés

A menta- és petrezselyemleveleket a lehető legfinomabbra vágjuk. A sajtot villával pépesítjük, a fűszernövényekkel együtt a zöldségkeverékhez adjuk, összekeverjük.

5. lépés

A lisztet a sütőporral és egy pár csipet sóval átszitáljuk. Keverjük össze zöldségkeverékkel és borssal.

6. lépés

Egy serpenyőben olajat hevítünk. Vizes kézzel vegyen be körülbelül 1,5 evőkanál. l. zöldséges tésztát és golyóvá forgatjuk, majd elsimítjuk.

7. lépés

A palacsintákat adagonként aranybarnára sütjük, a kész palacsintákat összegyűrt papírtörlőre helyezzük, hogy lecsepegtesse a felesleges olajat. A palacsintákat forrón tálaljuk.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A puha cukkinis palacsintát sajttal és paradicsommal melegen vagy hűtve tálalhatjuk. És mindenképpen készíts nekik gyógynövényekkel fűszerezett tejfölt vagy joghurtos szószt.

HASZNOS TANÁCSOK

A búzaliszt ebben a receptben teljesen vagy részben helyettesíthető búzadarával vagy dióliszttel – a bolyhos cukkinis palacsintának csak íze lesz.

AMEGYÉB

100 g-onként: fehérjék 3,68 g (4,60% DV)

• zsírok 5,74 g (6,38%)

• szénhidrát 12,51 g (7,45%)

• kcal 112,26 (6,24%)

• nátrium 216,45 mg (14,93%)

• összes cukor 2,49 g (4,98%)

• EFA 0,59 g (2,95%)

• élelmi rost 1,83 g (6,10%)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024