Site icon Népszámlálás 2024

Boka bens saláta cukkiniből télre

A recepthez

A téli cukkiniből készült boka-bens saláta régóta népszerű népi készítmény. Vannak még fiatal háziasszonyok is, akik nem tudják, honnan származik a név. De valamikor régen, a 90-es években nem voltak olyan konzervek, amelyek népszerűbbek voltak, mint a szószok és a zöldséges rágcsálnivalók az Uncle Ben’s márkanév alatt, ami angolul azt jelenti: „Ben bácsitól”. A logót maga Ben bácsi – egy csokornyakkendős idős afroamerikai férfi – portréja díszítette. Azt mondták, hogy egy igazi chicagói főpincérre épült, Frank Brownra. De 2020-ban a Mars cég képviselője – igen, ugyanaz, amelyik mindenféle Snickert, Marsot, Whiskyt és Uncle Bens-t gyárt – elismerte, hogy valószínűleg nem létezik igazi Ben. De mit számít, ha a szószok és saláták olyan finomak voltak, hogy az orosz háziasszonyok gyorsan átvették az ötletet, és elkezdték cserélni a recepteket. Valljuk be, a cukkinis „bensa bácsi” receptjének sok változata van. A miénket kínáljuk. Az arányokat pedig tetszés szerint módosíthatja. Először is ez a só és a cukor mennyiségére vonatkozik. A receptünkben javasolt hozzávalók mennyiségéből kicsivel több, mint 2,5 liter salátát kapunk, vagyis 5 félliteres üveghez.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 317,77 kcal/adag Adagok: 5 Főzés: 1 óra Használt: 6,50 g/13,16 g/43,26ÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 5 ADAGHOZCukkini 1,2 gParadicsom (paradicsom) 1 kgÉdes pirospaprika 500 gHagyma 300 gFokhagyma 25 gFinomított növényi olaj 60 mlasztali ecet 9% 3 evőkanál.Kristálycukor 2 evőkanál.1 evőkanál.Babérlevél 2 db.Majoránna 1 tkSzárított bazsalikom 1 tkPetrezselyem 15 g Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem fakuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő a hozzávalókat. Ha a cukkini nagy és „öreg”, akkor zöldséghámozóval távolítsuk el a héját, és kaparjuk ki a magokat. Ha fiatal cukkini van, akkor semmit nem kell eltávolítani vagy vágni. A cukkinit apró kockákra vagy szeletekre vágjuk.


Boka bens saláta cukkiniből télre ()

2. lépés

Távolítsa el a kaliforniai paprika magjait és hártyáit, vágja a pépet négyzetekre vagy csíkokra. A hagymát megpucoljuk és vékony negyed karikákra vágjuk.


Boka bens saláta cukkiniből télre ()

3. lépés

Vágjon keresztbe a paradicsom héjába, merítse a gyümölcsöt 20 másodpercre forrásban lévő vízbe, majd gyorsan tegye át egy tál jeges vízbe. Távolítsa el a héját a paradicsomról, és vágja tetszőleges darabokra.


Boka bens saláta cukkiniből télre ()

4. lépés

Helyezze a paradicsomot egy nagy serpenyőbe vagy serpenyőbe, forralja fel a keveréket alacsony lángon, adjon hozzá növényi olajat, sót, cukrot, száraz fűszernövényeket és babérlevelet. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.


Boka bens saláta cukkiniből télre ()

5. lépés

Helyezze a cukkinit a paradicsomos keverékbe, és forralja újra a keveréket. Adjuk hozzá a paprikát és a hagymát. Főzzük a keveréket alacsony lángon körülbelül fél órán keresztül. A zöldségeknek elég puhának kell lenniük, de nem pépesnek.


Boka bens saláta cukkiniből télre ()

6. lépés

A fokhagymagerezdeket egy kés lapos oldalával összetörjük, meghámozzuk és felaprítjuk. A petrezselyemlevelet apróra vágjuk, a szárát ne szedjük. Adjunk hozzá apróra vágott fokhagymát és petrezselymet a zöldségkeverékhez.


Boka bens saláta cukkiniből télre ()

7. lépés

Pároljuk még pár percig, majd adjuk hozzá az ecetet, jól keverjük össze, és tegyük sterilizált üvegekbe a forró bokabab salátát. Tekerje fel az üvegeket fedővel, fordítsa meg, csomagolja be és hagyja teljesen kihűlni. Télig hűvös helyen tároljuk.


Boka bens saláta cukkiniből télre ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A téli cukkiniből készült Ankle Bens saláta néhány receptje azt javasolja, hogy a paradicsomot turmixgépben őrölje meg. Ez teljesen felesleges. A meghámozott paradicsom a főzés során gyorsan pürévé válik.

AMEGYÉB

Ha hirtelen kiderül, hogy a paradicsom nem túl lédús, és főzés közben észreveszi, hogy nincs elég folyadék, öntsön hozzá egy kevés forrásban lévő vizet, amelyben hígított paradicsompürét.

Exit mobile version