Azonnali zúzott uborka

A recepthez

Az instant zúzott uborka otthon egyszerűen és minimális idő alatt készül el. Szó szerint 10-15 percre lesz szüksége, hogy finom enyhén sózott uborkát kapjon. Úgy döntöttünk, hogy egy kicsit bonyolítjuk a technológiát azzal, hogy a recepthez hozzáadunk egy fokhagymás, gyömbér- és szezámolajos rizsecetből készült szószt, amit sózás után fűszeres pácként használunk. A pácolással a zúzott uborka még aromásabbá válik, és egyszerű készítményből teljes értékű önálló ételré válik. A törött uborkát nem szánják hosszú távú tárolásra. Nemcsak gyorsan elkészülnek, de gyorsan, néhány napon belül meg is kell enni.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 66,64 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 30 perc Használt: 1,17 g/1,90 g/11,32PácolásKínai konyhaÜresFalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ4-5 db. friss, közepes méretű uborka (≈500 g) 2 ek. l durva só 2 evőkanál. l rizsecet 1 evőkanál. l cukor 2 gerezd fokhagyma 1 tk gyömbér gyökér, darált 1 tk szezámolaj 1 tk őrölt pirospaprika (opcionális) friss fűszernövények (kapor, petrezselyem, bazsalikom, koriander vagy menta) a tálaláshoz Súly- és mérték táblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Ha házilag összetört uborkát szeretne készíteni, készítse elő a zöldségeket. Az uborkát hideg vízzel megmossuk, kicsit megszárítjuk és felverjük, hogy a héja szétrepedjen, majd tetszés szerint tetszőlegesen – szeletekre, vastag karikákra, átlósan vagy egyszerűen keresztbe – vágjuk.

2. lépés

Tedd át az apróra vágott uborkát egy nagy tálba, és szórd meg sóval. Alaposan keverjük össze, hogy a só egyenletesen oszlik el az uborkán. Hagyja állni 10-15 percig, hogy az uborkák kiengedjék levét.

3. lépés

Ekkor elkészítjük az uborkaszószt. Egy kis tálban keverjük össze a rizsecetet, a cukrot, a darált fokhagymát és a gyömbért, valamint a szezámolajat. Ha az uborkát pikánsabbá szeretnénk tenni, tegyünk bele őrölt pirospaprikát.

4. lépés

Miután az uborkák kiengedték a levét, helyezzük szűrőedénybe vagy szitába, hogy eltávolítsuk a felesleges folyadékot. Öblítse le az uborkákat hideg vízzel, hogy eltávolítsa belőlük a fel nem szívódott sót – ha elhagyja, továbbra is „működik”.

5. lépés

A sózott zúzott uborkát visszahelyezzük a tálba, és hozzáadjuk az elkészített mártást. Alaposan keverjük össze, hogy az uborka egyenletesen ázzon a fűszeres szószban.

6. lépés

Hagyja az uborkát a pácban további 10-15 percig. szobahőmérsékleten, hogy megsüljenek. Ezt követően készen állnak a szolgálatra. Az összetört uborkát tányérra tesszük és tálaljuk.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A tört uborkát friss fűszernövényekkel megszórva külön előételként tálalhatjuk. Vagy köretként a főételhez – sovány főtt hús vagy hal. Főtt burgonyával nagyon finom lesz.

AMEGYÉB

Ne próbálja úgy verni az uborkát, mintha egy karajt főzne. Használja a következő módszert. Minden uborkát széles kés alatt, anélkül, hogy túl erősen megnyomnád, különböző oldalról megforgatjuk, amíg a héja több helyen megreped.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024