A ketchup és más szószok helyes tárolási módja az orvos szerint

A ketchup és más szószok helyes tárolási módja az orvos szerint

Van, aki megszokta, hogy a megvásárolt szószt azonnal a hűtőbe rakja, mások szerint viszont elfogadható szobahőmérsékleten hagyni – elvégre a boltban is ezt teszik. Vessünk véget ennek a vitának.

Zac Turner ausztrál orvos rendszeresen megvizsgálja a News.com sürgető problémáit. Nemrég érintette a bolti szószok, mogyoróvaj és lekvárok tárolásának témáját. Úgy tűnik, nincs semmi bonyolult, de ennek ellenére két sarkos vélemény van ebben a kérdésben.

Ne feledje: a szószokat és a lekvárokat a szupermarketekben a hűtőszekrényen kívül tárolják – csak a polcokon. Ezért egyesek számára logikusnak tűnik, hogy a terméket vásárlás után egyszerűen a konyha polcán hagyják. Mások azonnal a hűtőbe tették a csomagolást. Mit tegyek?

A szószok és lekvárok megfelelő tárolása egy szakértő szerint

Érdekes módon Zach Turner rovatában olyan választ ad, amire sokan nem biztos, hogy készen állnak. Úgy gondolja, hogy a paradicsomszószokat és a kenhetőeket nem kell hűteni.

Turner ezt az érvet állítja: A ketchup, a barbecue szósz, a mustár és más hasonló termékek tartósítószereket és egyéb adalékanyagokat használnak. Ennek köszönhetően ellenállnak a baktériumok növekedésének. A csomag felbontása után is.

A földimogyoróvaj – írja Turner – szintén a stabilan tárolható kategóriába tartozik. Kevés vizet és sok stabilizátort tartalmaz.

A végén azonban az orvos hozzáteszi: az első dolog, amire figyelni kell, az a gyártó ajánlásai. A szószok és kenhető krémek receptjei egyes márkák között nagyon eltérőek lehetnek, ráadásul egyre népszerűbbek azok a termékek, amelyek összetételükben minimális mennyiségű adalékanyagot tartalmaznak. azért vásárlás után figyelmesen olvassa el a címkét: minden fontos ajánlás megtalálható az Ön által személyesen kiválasztott termék tárolására vonatkozóan. Bízzon rájuk.

A hibák elkerülése érdekében ajánlatos egy adott gyártó tárolási ajánlásait betartani
A hibák elkerülése érdekében ajánlatos egy adott gyártó tárolási ajánlásait betartani

Mi okoz általában mérgezést?

A mérgezés leggyakoribb oka a patogén baktériumok. A szennyezett termék azonban nem mindig szaga vagy néz ki furcsán. Például a szalmonellás tojás nem különbözik a szokásostól.

A bakteriális fertőzés elkapásának kockázata megnő, ha az élelmiszert nem megfelelően tárolják vagy készítik el. Éppen ezért ajánlatos a tojást teljesen főzésig főzni vagy sütni, mivel csak a magas hőmérséklet képes elpusztítani a szalmonellát. Ugyanez vonatkozik a tárolásra is. A hús, a tej, a hal és a főzés romlandó termékek közé tartoznak, amelyeket hűtőszekrénybe kell tenni. Ha az intuíció és a tapasztalat nem segíthet a döntésekben, kövesse a gyártó ajánlásait egy adott termékre vonatkozóan. Ráadásul számos kérdésre választ találunk weboldalunkon.

Ha hibát vagy pontatlanságot észlel, kérjük, jelezze felénk. #élelmiszertárolás #új #tárolóKAPCSOLÓDÓ ANYAGOKMEGJEGYZÉSEKMegjegyzés hozzáadása Még több recept és finom ötlet a közösségi oldalainkon

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024