Zöld egres tkemali

A recepthez

Az egres tkemalit nemcsak a szokatlan szószok és a kulináris kísérletek szerelmesei fogják értékelni, hanem a klasszikus cseresznyeszilva tkemali rajongói is. Az egres szósz ugyanilyen fényes és kellemesen savanykás lesz, az „ugyanazt” kaukázusi ízt pedig fűszerek, friss fűszernövények és fokhagyma adják majd neki. Ez a tkemali remekül passzol húshoz, baromfihúshoz és halhoz. A kész, hagyományos grúz fűszeres komló-suneli keverék helyett ízlés szerint hozzáadhatja kedvenc fűszereit és száraz fűszernövényeit a szószhoz – koriander, görögszéna, kakukkfű és így tovább. Ne spóroljon fokhagymával és friss fűszernövényekkel. A receptünkben szereplő arányok hozzávetőlegesek – kizárólag az Ön ízlésére támaszkodhat.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 39,49 kcal/adag Adagok: 18 Főzés: 30 perc Hozzáadás. idő: 24 óra Használt: 0,88 g/0,28 g/9,79ÜresSzósz, öntetVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 18 ADAGHOZEgres 1 kgKapor 40 gKoriander 40 gFriss menta 40 gFokhagyma 2 db.Chili paprika 1 dbKristálycukor 1 evőkanál.2 tkKhmeli-suneli 1 tk Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Válogassa át az egreseket, távolítsa el a romlott bogyókat. Mossa meg és dolgozza fel jól az egrest: vágja le a „farkat” és szárítsa meg a „kiöntőt”. A fokhagymát gerezdekre vágjuk, összetörjük és meghámozzuk. Távolítsa el a magokat a chilipaprikából, és vágja apróra.

2. lépés

Helyezzük az egreseket egy kis lábasba, és töltsük fel tiszta vízzel, hogy alig fedje el a bogyókat. Forraljuk fel a vizet, és főzzük az egrest 2 percig. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Hűtsük le az egrest a lében, majd csepegtessük le a levest egy külön tálba.

3. lépés

Távolítson el minden érdes szárat a zöldekről, és vágja le a leveleket egy késsel. Az egrest turmixgépben turmixoljuk össze fokhagymával, chili paprika darabokkal és fűszernövényekkel. Használhat húsdarálót is. Adjunk hozzá suneli komlót, sót és cukrot ízlés szerint, jól keverjük össze. Ha túl sűrű a szósz, adjunk hozzá egy kis egreslevest.

4. lépés

Öntsük a szószt sterilizált üvegekbe vagy üvegekbe, és hűtsük le. Körülbelül egy nap múlva behatol és használatra kész. A mártást jobb hűtőszekrényben tárolni.

AMEGYÉB

Az egres tkemali nemcsak éretlen zöld bogyókból, hanem érett piros bogyókból is készíthető. Próbáld ki mindkét tkemali típust – zöldet és pirosat –, és döntsd el, melyik tetszik a legjobban.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Ha egres tkemali készletet szeretne készíteni télre, akkor mielőtt sterilizált üvegekbe forgatná, jobb, ha a szószt az összes adalékanyaggal együtt lassú tűzön 10-20 percig párolja.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024