Uborka lecsó télre

A recepthez

Lepje meg szeretteit és vendégeit: készítsen uborka lecsót télre egyszerű és egyértelmű receptünk segítségével! Az előétel ízletes és gyönyörű is lesz, különösen, ha különböző színű édes paprikát veszünk. Sokan valószínűleg meg fognak lepődni, mondják, miért kell egyáltalán uborkát lecsóba tenni, mivel a klasszikus recept nem jelenti az ilyen összetevők használatát. De ez a döntés teljesen indokolt: ennek az „adaléknak” köszönhetően az étel kifejezőbb textúrát kap. És még egy jó hír, amely örömet okoz a takarékos háziasszonyoknak: a lecsónkhoz olyan nem szabványos uborkát vehet, amelyet korábban a pácolás vagy pácolás előtt elutasítottak.

Bonyolultság: átlagos Kalória: 55,26 kcal/adag Adagok: 6 Főzés: 50 perc Használt: 1,28 g/2,14 g/7,78ÜresFalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZfriss uborka – 2 kg paradicsom – 1,5 kg erős paprika – 1 db fokhagyma – 8 gerezd édes paprika – 700 g sárgarépa – 500 hajdina hagyma – 300 növényi olaj – 100 ml cukor – 100 g só – 25 g ecet (9%) – 100 ml Méretek és mérlegek táblázata FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő a hozzávalókat a lecho-hoz. A paradicsomokat a szár felőli oldalán keresztben vágjuk, és 1 percre forrásban lévő vízbe tesszük. Ezután kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk és lehúzzuk a bőrét.

2. lépés

Tegye át a paradicsomot egy nagy turmixkancsóba. Adjunk hozzá csípős paprikát (ízlési preferenciáitól függően magokkal vagy anélkül) és a hámozott fokhagymagerezdeket. Mindent összedarál.

3. lépés

A sárgarépát meghámozzuk a lecsóhoz, megmossuk és durva reszelőn lereszeljük. Az édes paprikát megmossuk és félbevágjuk. Távolítsa el a hártyát, a magokat és vágja szeletekre. A hagymát megpucoljuk és félkarikára vágjuk.

4. lépés

Egy nagy serpenyőben hevíts fel 30 ml olajat, és pirítsd meg a hagymát. Adjunk hozzá sárgarépát és kaliforniai paprikát. Közepes lángon 10 percig kevergetve pirítjuk. Ezalatt az uborkát megmossuk és szeletekre vágjuk.

5. lépés

A pürésített paradicsomot csípős paprikával és fokhagymával egy vastag aljú serpenyőbe öntjük, és közepes lángon tesszük. Adjuk hozzá a cukrot, a sót és a maradék vajat. Kevergetve forraljuk fel.

6. lépés

A sült zöldségeket a paradicsomhoz adjuk. Forraljuk újra. Adjunk hozzá uborkát és keverjük össze. Lassú tűzön 10 percig pároljuk. Felöntjük ecettel, és felforraljuk.

7. lépés

Helyezze a lechót száraz, sterilizált üvegekbe a tetejéig (lehetőleg szorosan, hogy elkerülje az üregeket), és tekerje fel. Duplán hajtogatott törülközőre borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Ahhoz, hogy az uborka lecsó üvegekbe a lehető legszorosabban kerüljön, töltéskor időnként óvatosan rázza meg őket, vagy ütögesse az aljukat a munkaasztalon.

AMEGYÉB

Az uborka lecsóhoz való sárgarépát vékony csíkokra vághatjuk: így még érdekesebb lesz a snack állaga. Ha van otthon speciális reszelője speciális tartozékkal, használja azt.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024