Tészta fetával és paradicsommal

Гастрономъ

A recepthez

A fetával és paradicsommal készült tésztát nehéz a hagyományos ételek közé sorolni: inkább egy klasszikus olasz étel modern változata. De nézd, milyen harmonikusan alakult minden! Ezenkívül az étel pesto szószt tartalmaz, bár sült paradicsomból (nagyon olasz!), és meglehetősen hagyományos termékeket – mandulát, parmezánt, olajbogyót. És a főzési mód is abszolút klasszikus. Általában véve mindannyian az olasz konyha ezen értelmezését támogatjuk! Mi a véleményed erről a témáról?

Bonyolultság: átlagos Adagok: 4 Főzés: 40 perc Hozzáadás. idő: 2 óraVacsoraVacsoraFőételVegetáriánus: LactoVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ200 g koktélparadicsom 1 tk. cukor 60 g mandula 4 ek. l. reszelt parmezán 320 g penne 30 g kimagozott olajbogyó 5 szál kakukkfű 150 g sózott sajt (nem túl sós feta) olívaolaj és só, frissen őrölt fekete bors reszelt parmezán tálaláshoz Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A koktélparadicsomokat félbevágjuk, és a vágott oldalukkal felfelé sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megszórjuk cukorral és sóval, meglocsoljuk olívaolajjal. 120°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 2 órán át sütjük.

2. lépés

A paradicsomot 120°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 2 órán át sütjük. A mandulát száraz serpenyőben lassú tűzön, körülbelül 4 perc alatt világos aranybarnára pirítjuk. Hagyjuk kihűlni.

3. lépés

A kihűlt konfit paradicsomot turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a mandulát, a reszelt parmezánt és pürésítjük. Öntsünk hozzá 60 ml olívaolajat, sózzuk és borsozzuk. Ismét turmixgéppel turmixold össze.

4. lépés

A feta sajtot apró kockákra vágjuk. Forraljunk fel vizet egy nagy serpenyőben, és adjunk hozzá egy kevés sót. Főzzük a tésztát főzésig a csomagoláson található utasítások szerint.

5. lépés

A tésztát szűrőedényben szűrjük le, a főzőfolyadék egy részét félretessük. Egy mély serpenyőbe tegyük a mandulás pestot, öntsünk hozzá kb. 80 ml tésztafolyadékot, és közepes lángon melegítsük 1 percig.

6. lépés

Adjuk hozzá a tésztát, az olajbogyót és a kakukkfű leveleket, és keverjük össze. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pácolt sajtkockákat, újra óvatosan keverjük össze. Megszórjuk reszelt parmezánnal.

HASZNOS TANÁCSOK

A koktélparadicsom helyett teljesen elfogadható nagy, erős, húsos, teljesen érett paradicsomot használni ennek az ételnek az elkészítéséhez. Ideálisak például a szilva alakúak.

AMEGYÉB

Hasonló tésztát készíthetünk egy hagyományosabb, bazsalikomból és fenyőmagból készült zöld pesto szósszal is: ízletes és nagyon szokatlan lesz – a feta miatt.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024