Tagliatelle csirkével és paradicsommal

Мой магнит

A recepthez

A tagliatelle csirkével és paradicsommal egy hagyományos olasz tészta. Könnyű, de ugyanakkor kielégítő étel, melynek elkészítése nem tart több mint fél órát. Mindig tartsa kéznél ezt a receptet – nagyon kényelmes, ha gyorsan meg kell etetnie családját ebéddel vagy vacsorával. Miért tagliatele? Ez a tészta, amely egy hosszú, lapos tészta, tökéletesen felszívja a szószt. Nos, csak szépen mutat egy tányéron – ez is fontos. A tésztán kívül szükség lesz csirkehúsra (mi filét választottunk) és paradicsomra. Nem kell koktélparadicsomot használni, csak egyszerűbb elkészíteni vele az öntetet. A nagy paradicsomokat negyedekre kell vágni. A tagliatelle csirkével és paradicsommal való tálalásához használjon nagy, mély tányérokat. Tálalás előtt mindenképpen szórjuk meg a tagliatelle-t csirkehússal és paradicsommal, reszelt sajttal és kívánság szerint friss fűszernövényekkel. Például bazsalikom vagy petrezselyem.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 528,22 kcal/adag Adagok: 2 Főzés: 30 perc Használt: 35,51 g/24,42 g/38,58FőételVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZTészta (tészta) 40 gCsirkefilé 1 dbCseresznye paradicsom 200 gparmezán sajt 40 gOlívaolaj 2 evőkanál.Citromhéj 2 gmegkóstolni Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A csirkefilét kockákra vágjuk, olívaolajon aranybarnára sütjük. Adjuk hozzá a héját és keverjük össze. A paradicsomot félbevágjuk, a filéhez adjuk, és együtt főzzük még 2-3 percig, sózzuk, levesszük a tűzről.

Tagliatelle csirkefilével és koktélparadicsommal
Tagliatelle csirkefilével és koktélparadicsommal

2. lépés

A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük, szűrőedényben leszűrjük, majd összekeverjük a sült csirkével és a paradicsommal. Tányérokra tesszük és megszórjuk sajttal. Azonnal tálaljuk.

Tagliatelle csirkefilével és koktélparadicsommal
Tagliatelle csirkefilével és koktélparadicsommal

AMEGYÉB

100 g-ban: fehérjék 15,65 g (24,84% napi érték) • zsírok 9,24 g (13,20%) • szénhidrátok 9,17 g (3,01%) • kcal 181,52 (8,64 %) • nátrium 334,28 mg (47,75 %) • 6 g (47,75%) összes cukor 3,20%) • EFA 2,30 g (10,00%) • élelmi rost 1,29 g (6,45%)

HASZNOS TANÁCSOK

Ha nincs tagliatelle, helyettesítheti más megfelelő lapos tésztákkal, mint például a fettuccine vagy a pappardelle. A szokásos spagetti is működik, ha nincs más alternatíva.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Ha vegetáriánus változatot szeretne készíteni, a csirkét gombával vagy tofuval helyettesítheti. Ez új, teljesen más ízt ad az ételnek, miközben megőrzi tápértékét.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024