Sóska lekvár

A recepthez

Ha szeretné meglepni családját, és kiváló szakácsként ismeri, készítsen sóska lekvárt. Igen, igen, ugyanabból a savanyú fűből, amelyből tavasszal az első zöldlevest főzik, tölteléket készítenek a lepényekhez, és salátákhoz adják, hogy fokozzák azok vitamin-összetételét. Valóban lehet sóska lekvárt készíteni? Biztosan! Ráadásul kiváló, édes-savanyú, nagyon finom. Kevesen próbáltak ki ilyen eredeti finomságot. Késő tavasszal és nyár elején, amikor még nincsenek bogyók és gyümölcsök, és senki sem mondta le a teát, a sóskának egyszerűen nincs versenytársa, és a belőle készült lekvár sokat segít. Nem is lehetne könnyebb a felkészülés. Csak cukorra, vízre és egy kis szabadidőre van szüksége. És persze – egy ágy friss sóskával. Fontos részlet: a sóskát zománcozott vagy nikkelezett edényben kell főzni, minden más oxidálódhat.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 168,70 kcal/adag Adagok: 20 Főzés: 40 perc Hozzáadás. idő: 20 perc Használt: 0,75 g/0,15 g/41,33ÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 20 ADAGHOZSóska 1 kgKristálycukor 800 gVíz 0,5 csésze Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem fakuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

1. lépés

Válogassa szét a sóskát, és távolítsa el a sérült leveleket. Vágja le a szárát, és tegye félre a leveshez. A sóska leveleit többször alaposan öblítse le hideg vízben. Szitába tesszük lecsepegni.

Sóska lekvár ()

2. lépés

2. lépés

Helyezze át a leveleket a szűrőedényből egy vászontörülközőre, hogy eltávolítsa a maradék nedvességet. A szárított sóskaleveleket először csíkokra, majd kis négyzetekre vágjuk.

Sóska lekvár
Sóska lekvár ()

3. lépés

3. lépés

Öntsük a cukrot és a vizet egy nagy serpenyőbe, tegyük tűzre, és főzzük, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután mérsékeljük a lángot, és fakanállal kevergetve, részletekben adjuk a serpenyőbe az apróra vágott sóskát. A sóska gyorsan csökken a térfogata és leülepszik az aljára.

Sóska lekvár
Sóska lekvár ()

4. lépés

4. lépés

A sóska masszát lassú tűzön felforraljuk, és körülbelül 10-15 percig főzzük. Ne felejtse el keverni. A végén folyékony lekvár lesz, ami hűlve besűrűsödik. A forró sóska lekvárt üvegekbe töltjük, fedővel lezárjuk. Tárolja hűvös helyen.

Sóska lekvár
Sóska lekvár ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Aki szereti a kísérletezést, víz helyett 2-3 narancs reszelt héját és levét is teheti a sóska lekvárba. Vagy egy kis őrölt fahéj ízesítésnek. Bár a főtt sóska aromája is nagyon vonzó.

AMEGYÉB

A recept szerint elkészített aromás sóska lekvár kész töltelékként használható pitékhez, élesztős vagy leveles tésztából készült lepényekhez.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024