Sárgabarack lekvár lassú tűzhelyben

A recepthez

Sárgabarack lekvár lassú tűzhelyben készül, ahogy mondani szokás, „egyszer vagy kétszer”: egyszerűen és a háziasszony különösebb kontrollja nélkül. Csak a gyümölcsök előkészítő feldolgozását kell elvégeznie, majd a megfőtt pürét szitán átdörzsölni, majd a kész terméket üvegekbe tenni. Egyetértek: alacsony „fizetés” a finom baracklekvárért, káros tartósítószerek, színezékek és ízek nélkül! Ezenkívül a reggeli pirítóshoz vagy sajttortához való hozzáadásának problémája is tökéletesen megoldódik, és nem kell külön pénzt költenie a „bolti” vásárlására.

Bonyolultság: könnyen Adagok: 1 Főzés: 1 óra 30 percÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZsárgabarack – 1 kg ivóvíz – 500 ml cukor – a kajszibarackpüré mennyiségétől függően (lásd a receptet) Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő a lassú tűzhelyet és az összes lekvár hozzávalót. A sárgabarackot alaposan megmossuk, papírtörlővel jól megszárítjuk és félbevágjuk. Távolítsa el a magokat.

Sárgabarack lekvár lassú tűzhelyben
Sárgabarack lekvár lassú tűzhelyben ()

2. lépés

Kapcsolja be a „Multi-cook” módot, állítsa a hőmérsékletet 160 °C-ra. Helyezze a sárgabarack felét a multicooker tálba. Töltse fel vízzel. Lassú tűzhelyen 20 percig főzzük.

Sárgabarack lekvár lassú tűzhelyben
Sárgabarack lekvár lassú tűzhelyben ()

3. lépés

A sárgabarackot finom szitán nyomkodjuk át, hogy eltávolítsuk a héját. Mérjük le a kapott masszát, és helyezzük át a multicooker tálba. Adjunk hozzá cukrot 100 g gyümölcspürével 100 g cukorra számítva.

Sárgabarack lekvár lassú tűzhelyben
Sárgabarack lekvár lassú tűzhelyben ()

4. lépés

Ugyanebben a módban forraljuk fel a keveréket. Állítsuk a hőmérsékletet 120°C-ra, és főzzük 1 órán át. A forró lekvárt sterilizált üvegekbe töltjük, fedőjüket feltekerjük és félbehajtott törülközőre fordítjuk. Hagyjuk kihűlni.

Sárgabarack lekvár lassú tűzhelyben
Sárgabarack lekvár lassú tűzhelyben ()

HASZNOS TANÁCSOK

Ha szeretnél extra ízt adni a baracklekvárnak, akkor főzés közben adj a baracklekvárhoz pár fahéjrudat, vaníliát vagy csillagánizst (ezeket érdemes kivenni az üvegekbe helyezés előtt).

AMEGYÉB

A kajszibarack receptje szerint szilvából, cseresznyés szilvából vagy őszibarackból is készíthetünk lekvárt lassú tűzhelyen. Növelje vagy csökkentse a cukor mennyiségét a gyümölcs édes ízének intenzitásától függően.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024