Site icon Népszámlálás 2024

Sárgabarack befőtt lassú tűzhelyben

A recepthez

A sárgabarackos befőtt lassú tűzhelyben nagyon könnyen elkészíthető. Illetve javasoljuk, hogy szirupot forraljunk benne, mert a háziasszonynak nagyon kényelmes. Hiszen ha a tűzhelyen főzzük, akkor állni kell és irányítani kell a folyamatot, hogy a cukor feloldódjon, majd a forrásban lévő folyadék ne „szaladjon el” a serpenyőből. Lassú tűzhelyben a szirup magától megfő, így nem marad más hátra, mint az üveges sárgabarackra önteni, majd követni a részletes utasításainkat. A gyümölcsöket egyébként nem vetik alá külön hőkezelésnek, ami azt jelenti, hogy a vitaminokat és ásványi anyagokat maximálisan megtartják. És ez az a helyzet, amikor a sárgabarackbefőt nemcsak ízletes, hanem egészséges is.

Bonyolultság: könnyen Adagok: 2 Főzés: 30 perc Hozzáadás. idő: 2 óraFőzésÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZsárgabarack – 700-750 g ivóvíz – 1 l cukor – 300 g Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő a lassú tűzhelyet és a kompót főzéséhez szükséges összetevőket, valamint az üvegeket. Az utóbbiakat alaposan le kell mosni, bármilyen kényelmes módon sterilizálni, és papírtörlőre fordítva szárítani.


Sárgabarack befőtt lassú tűzhelyben ()

2. lépés

Mossa meg a sárgabarackot, és óvatosan szárítsa meg papírtörlővel. Szurkáljuk meg a gyümölcsöt fogpiszkálóval, nehogy kirepedjen a héja főzés közben. Az előkészített sárgabarackot szorosan az üvegekbe helyezzük.


Sárgabarack befőtt lassú tűzhelyben ()

3. lépés

Kapcsolja be a „Multi-cook” módot, állítsa a hőmérsékletet 160 °C-ra. Öntsön vizet az edénybe, és forralja fel. Adjunk hozzá cukrot. Forraljuk vissza a lassú tűzhelyet.


Sárgabarack befőtt lassú tűzhelyben ()

4. lépés

Az így kapott szirupot az üvegekbe helyezett sárgabarackokra öntjük. Fedjük le őket fedővel, és hagyjuk 1 órán át. A szirupnak le kell hűlnie. Öntse a multicooker tálba, és ugyanabban a módban forralja fel újra.


Sárgabarack befőtt lassú tűzhelyben ()

5. lépés

Töltsük újra a sárgabarackot az üvegekbe, és hagyjuk kihűlni. Ezután ismét forraljuk fel a szirupot a lassú tűzhelyen. Öntsük a sárgabarackot üvegekbe, és csavarjuk fel a fedőt. Kétszeres törülközőre fordítjuk, és hagyjuk kihűlni.


Sárgabarack befőtt lassú tűzhelyben ()

HASZNOS TANÁCSOK

Kényelmes és könnyen sterilizálható a sárgabarackbefőttes üvegek mikrohullámú sütőben. Öntsön az egyikbe legalább 3 cm vizet, és helyezze a készülékbe. Sterilizálja 3 percig 700–800 W-on.

AMEGYÉB

A lassú tűzhelyben elkészített sárgabarackbefőtt receptünk szerint hasonló italokat készíthet cseresznyéből, cseresznyés szilvából, szilvából, kis nektarinból és őszibarackból. Nagyon jó lesz, próbáld ki!

Exit mobile version