Saláta tonhalral, kínai kel és uborkával

A recepthez

Tonhalas, kínai kel és uborka salátát kívánság szerint minden nap elkészíthetünk: hozzávalói mindenki számára elérhetőek, és nagyon kevés időt igényel. A fogyni vágyók akár vacsorára is elfogyaszthatják ezt az ételt, mivel tökéletesen csillapítja az éhséget, ami azt jelenti, hogy az „éjszakai őrség” valószínűsége gyakorlatilag nullára csökken. Ugyanakkor a saláta kalóriatartalma meglehetősen alacsony, és könnyen emészthető. És természetesen érdemes megjegyezni az étel kellemes frissítő ízét, amelyet az uborka és az édes paprika ad.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 195,74 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 30 perc Használt: 10,62 g/14,89 g/3,66SalátaVegetarizmus: PescetarizmusVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZtojás C1 – 3 shpekin káposzta – 500 g friss uborka – 200 g piros kaliforniai paprika – 120 g petrezselyem – 2 szál zöldhagyma – 20 g tonhalkonzerv – 1 doboz (185 g) olívaolaj – 4 ek. l.leve és 1/2 citrom őrölt fekete bors reszelt héja Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsünk elő minden hozzávalót a salátához. Először is keményre főzzük a tojásokat. Ehhez mossuk meg és tegyük egy merőkanálba. Feltöltjük vízzel és felforraljuk. 10 percig lassú tűzön főzzük. Hűtsük le folyó vízzel.

2. lépés

A kínai kel meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Mossa meg a friss uborkát. Kívánt esetben a gyümölcsök hámozhatók és eltávolíthatók a nagy magvak, ha nagyok. A pépet apró szeletekre vágjuk.

3. lépés

Az édes paprikát megmossuk, csíkokra vágjuk, eltávolítva a magokat és a hártyát. A petrezselymet és a zöldhagymát megmossuk és szárítjuk. Finomra vágjuk. Nyissa ki a tonhalkonzervet, és engedje le a folyadékot.

4. lépés

A tojásokat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Keverjük össze kínai kel, uborkával, édes paprikával, hagymával, petrezselyemmel és tonhalral. Adjunk hozzá egy kis sót és borsot.

5. lépés

A szószhoz az olívaolajat a citromlével enyhén habosra keverjük. Adjuk hozzá a reszelt héjat és keverjük össze. A kapott mártást a saláta hozzávalóira öntjük és összekeverjük. Salátástálba tesszük és tálaljuk.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A salátát más szósszal is lehet önteni. Ez lehet tiszta olívaolaj, szójaszósszal vagy apróra vágott fokhagymával keverve, vagy szokásos jó majonéz.

AMEGYÉB

A tonhalas és kínai kel saláta többféle lédús összetevőt tartalmaz, így nem tárolható sokáig. Vegye figyelembe ezt a pontot, és készítse el az ételt „egy étkezésre”.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024