Site icon Népszámlálás 2024

Saláta paradicsomból, sárgarépából és hagymából télre

Гастрономъ

A recepthez

A téli paradicsomból, sárgarépából és hagymából készült saláta könnyen elkészíthető, és nem igényel különleges összetevőket. De a hideg évszakban örömet okoz, amikor elővesz egy üveget a forró főtt burgonyához és a szeletekhez. Az egyetlen fontos követelmény a paradicsomra vonatkozik. Jobb, ha kissé éretlenek – erősek és gömbölyűek. Barnát vehetsz. A túl érett paradicsom a sterilizálás során szétterül, és a mi készítményünket salátának hívják, mert minden benne lévő zöldség megtartja formáját. Receptünkben az arányokat körülbelül három 0,7–0,75 literes üveghez terveztük.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 350,87 kcal/adag Adagok: 3 Főzés: 50 perc Használt: 5,59 g/18,59 g/40,53ÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZParadicsom 1 kgHagyma 150 gSárgarépa 150 gFokhagyma 6 szegfűszegNövényi olaj 3 evőkanál.Víz 1 lAsztali ecet 2 evőkanál.1 evőkanál.Cukor 2 Fekete bors 12 db.Babérlevél 3 db. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsük elő a zöldségeket. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát. A hagymát karikára vagy félkarikára, a fokhagymát nagy szeletekre vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk és közepes vastagságú szeletekre vágjuk.


Saláta paradicsomból, sárgarépából és hagymából télre ()

2. lépés

Mossa meg és szárítsa meg a paradicsomot. Vágja félbe a gyümölcsöt, és távolítsa el a kemény csikkeket. A paradicsomot nagy szeletekre vágjuk. Ha kicsi a paradicsom, vághatja félbe vagy negyedekre.

3. lépés

Készítse elő a sterilizált üvegeket. Helyezzen egy babérlevelet és négy szemes borsot minden edény aljára. Ezután egyenletesen osszuk el a zöldségeket: először hagymakarikákat, rajtuk sárgarépaszeleteket. Egy evőkanál olajat öntünk az üvegekbe.


Saláta paradicsomból, sárgarépából és hagymából télre ()

4. lépés

Az üvegeket a tetejéig megtöltjük paradicsomszeletekkel. Elég lazán, tömörítés nélkül fektessük le őket, hogy a paradicsom ne gyűrődjön. A gerezdeket megszórjuk fokhagymadarabokkal.


Saláta paradicsomból, sárgarépából és hagymából télre ()

5. lépés

Készítse elő a pácot. A sót és a cukrot egy liter forrásban lévő vízben feloldjuk. Miután levette a pácot a tűzről, öntsünk bele ecetet és keverjük össze. A forró pácot az üvegekbe tett zöldségekre öntjük.


Saláta paradicsomból, sárgarépából és hagymából télre ()

6. lépés

Tegyünk egy konyharuhát egy nagy lábas aljába, és helyezzük rá a pácolt zöldségeket. Fedjük le őket fedővel. Öntsön forrásban lévő vizet a serpenyőbe úgy, hogy az üvegeket a vállig fedjék. Sterilizáljuk 10 percig.


Saláta paradicsomból, sárgarépából és hagymából télre ()

7. lépés

Fedjük le az üvegeket fedővel, és fordítsuk fejjel lefelé. Hagyja teljesen kihűlni a paradicsom-, sárgarépa- és hagymasalátát. Ezt követően télre hűvös, sötét helyre teheti az üvegeket.


Saláta paradicsomból, sárgarépából és hagymából télre ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Kísérletezhet a paradicsomból, sárgarépából és hagymából álló saláta ízével, ha ízlés szerint ad hozzá egy darab csípős borsot, szárított fűszernövényeket, friss kaprot vagy petrezselymet. Emellett a kaliforniai paprika is az egyik fő alapanyag.

AMEGYÉB

A páchoz ecet helyett csipetnyi citromsavat is tehetünk. Ugyanolyan tartósító tulajdonságokkal rendelkezik, mint az ecet, de kevésbé irritálja a gyomor-bélrendszert. Ettől lágyabb lesz a pác.

Exit mobile version