Ropogós ecetes uborka télre

A recepthez

Készítsen ropogós pácolt uborkát télre ennek a receptnek a segítségével, és ahogy mondani szokás, érezni fogja a különbséget, még akkor is, ha a konzervgyártásban meglehetősen haladó szakácsnak tartja magát. Maga az alább ismertetett technológia megzavar néhányat, mivel a zöldségek víz nélküli sterilizálását javasolja. Tehát pontosan ez a megközelítés, természetesen a helyes előkezelés figyelembe vételével teszi ropogóssá az uborkát. Vigyázz a kezeidre! Először a gyümölcsöket hideg vízbe áztatják, ezzel telítve, különleges rugalmasságot kapnak, majd üvegekbe sterilizálják „száradásig”, és csak ezután öntik fel forrásban lévő vízzel és tekerik fel. Az uborka jól besavanyodik és meglepően ropogós marad, amint azt magunk is tapasztaltuk.

Bonyolultság: átlagos Kalória: 275,21 kcal/adag Adagok: 1 Főzés: 50 perc Hozzáadás. idő: 5 óra Használt: 10,49 g/2,01 g/53,89BefőzésÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZUborka 1 kgFokhagyma 2 szegfűszegTorma (gyökér) 30 gcseresznye levelek 5 db.Ribizli levelek 5 db.Torma levelek 1 dbFekete bors 4 db.Édes borsó 4 db.Babérlevél 2 db.Kapor magvak 1 evőkanál.2 tkKristálycukor 3 tkasztali ecet 9% 50 mlVíz 1 l Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az uborkát a pácoláshoz. Mossa meg, majd helyezze a serpenyőbe. Felöntjük hideg vízzel, és 5 órán át állni hagyjuk (egy éjszakára is lehet): így ropogós állagú lesz az uborka.

2. lépés

Készítsen elő egy kétliteres üveget és egy fedőt a tekercseléshez. Mossa el őket mosogatószerrel (vagy szódabikarbónával), majd bármilyen kényelmes módon sterilizálja. Hagyja megszáradni.

3. lépés

Készítse elő a többi hozzávalót, amelyet az uborkaüveghez adunk. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk és nagy szeletekre vágjuk. A torma gyökerét meghámozzuk, megmossuk és kis szeletekre vágjuk. A cseresznye, ribizli és torma leveleit megmossuk.

4. lépés

Keress egy nagy serpenyőt, amelyben az uborka üvege teljes magasságában fel tud állni. Öntsünk bele vizet (félig), és forraljuk fel. Amíg melegszik, az összes elkészített hozzávalót egy üvegbe tesszük. Adjunk hozzá mindkét típusú borsot, babérlevelet és kapormagot.

5. lépés

Az előzőleg beáztatott uborkát szorosan az üvegbe helyezzük. Adjunk hozzá sót és cukrot. Öntsünk hozzá asztali ecetet. Fedjük le fedéllel. Helyezze az uborkás üveget egy vastag törülköző közepére, és óvatosan, a széleinél fogva tegye egy serpenyőben forrásban lévő vízbe.

6. lépés

Sterilizálja az uborkát 20 percig. Forraljuk fel az ivóvizet. Óvatosan vegye ki az uborkát tartalmazó üveget a serpenyőből. Felöntjük forrásban lévő vízzel, és azonnal feltekerjük.

7. lépés

Fordítsa meg az uborkás üveget egy száraz, összehajtott törülközőre. Takarjuk le egy takaróval, és hagyjuk, amíg kihűl. A pácolt uborkát hűvös, száraz, sötét helyen tárolja.

AMEGYÉB

Miért nem válik néha ropogósra a pácolt uborka? Ez akkor fordulhat elő, ha olyan uborkát savanyítasz, amely már „leült” (például boltiat). Vagy túl kevés gyümölcsöt teszel az üvegbe, így szó szerint nagy mennyiségű folyadékban „főnek”.

HASZNOS TANÁCSOK

A ropogósra pácolt uborka önmagában is remek előétel. Ezenkívül jól teljesítenek a friss paradicsommal, édes paprikával és fűszernövényekkel készült salátákban.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024