Rassolnik paradicsommal

Гастрономъ

A recepthez

Ha kétségei vannak abban, hogy főzhet-e savanyúságot paradicsommal, próbálja ki, és döntse el, mennyire szereti ezt a lehetőséget. A klasszikus recept természetesen nem enged ilyen szabadságjogokat, de a kulináris fantáziát nem törölték. Ezenkívül a savanyúsághoz általában paradicsompürét adnak, így a paradicsom ebben az esetben nem fog túl furcsán kinézni. A friss gyümölcsök természetesen nem adnak savanyúságot a levesnek, de a sólé, amit feltétlenül a hozzávalók közé tettünk, tökéletesen ellátja a dolgát.

Bonyolultság: átlagos Kalória: 418,55 kcal/adag Adagok: 6 Főzés: 3 óra Használt: 17,43 g/21,14 g/30,29LevesVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZA húsleveshezmarhahús csonton – 600 g ivóvíz – 3 l hagyma – 100 g szemes fekete bors – 8 db babérlevél.Levesnekárpa – 130 hajdina hagyma – 120 g sárgarépa – 120 g burgonya – 400 g érett paradicsom – 350 g ecetes uborka – 250 g növényi olaj – 40 ml hajdina sólé – 160 ml só frissen őrölt fekete bors Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsük elő a savanyúság hozzávalóit. A húst megmossuk és egy serpenyőbe tesszük. Töltse fel hideg ivóvízzel és forralja fel. Szúrókanállal távolítsuk el a habot. Hozzáadjuk a megmosott, hámozatlan hagymát és a szemes fekete borsot. Főzzük a levest alacsony lángon 2 órán át.

2. lépés

Amíg a savanyúság húslevese készül, főzzük meg az árpát. Alaposan öblítse le és töltse fel hideg vízzel. Hagyja állni 1 órát. Ezután engedjük le a vizet, és tegyük egy serpenyőbe az árpát. Öntsünk fel 700 ml forró vizet, és forralás után 40 percig főzzük.

3. lépés

Adjunk hozzá babérlevelet a serpenyőbe a hússal és a húslevessel. Főzzük még 20 percig, majd vegyük ki. Szűrjük le a húslevest egy tiszta serpenyőbe. A húst válasszuk el a csonttól és vágjuk fel.

4. lépés

A hagymát megpucoljuk és finomra vágjuk a leveshez. A sárgarépát és a burgonyát meghámozzuk és megmossuk. A sárgarépát apró kockákra, a burgonyát apró kockákra vágjuk.

5. lépés

A pácolt uborkát kockákra vagy csíkokra vágjuk. Helyezze a burgonyát egy tálba, és öntse fel vízzel, hogy ne sötétedjen. A paradicsomot keresztben felvágjuk, és 1 percre forrásban lévő vízbe tesszük. Tedd át egy szűrőedénybe, majd hámozd meg. Vágjuk kockákra.

6. lépés

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és kevergetve pirítsuk meg a hagymát és a sárgarépát. Adjuk hozzá a paradicsomot, sózzuk meg, és lassú tűzön pároljuk 15 percig. Adjunk hozzá uborkát és keverjük össze. Lassú tűzön pároljuk további 5 percig.

7. lépés

Helyezze a húst a húslevesbe, és forralja fel. Adjunk hozzá burgonyát és főzzük 10 percig. Helyezze az árpát egy szitára. Hozzáadjuk a húsleveshez és a burgonyához. Forraljuk fel.

8. lépés

Hozzáadjuk a párolt zöldségeket. Öntsük bele az uborka savanyúságot, sózzuk, borsozzuk. Forraljuk fel, és főzzük a pácot 7 percig közepes lángon. Zárja le a serpenyőt a savanyúsággal, és hagyja a forró, kikapcsolt tűzhelyen 15 percig.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Ez a savanyúság gyöngy árpával készül, amit valamiért sokan enyhe megvetéssel kezelünk. Ami alapvetően rossz! A gyöngy árpa gazdag növényi fehérjében, A-, PP-, B-vitaminban, valamint krómban, kalciumban és vasban. A gyöngy árpa rendszeres fogyasztása javítja az emésztést és csökkenti a vércukorszintet.

AMEGYÉB

A Rassolnik levest nem marhahúslevessel, hanem csirkehúslevessel lehet elkészíteni. Ez a lehetőség talán mindenki számára elérhető, mert a meglehetősen olcsó lábak, alsócombok és combok alkalmasak a főzéshez.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024