Paradicsom saláta mozzarellával

Гастрономъ

A recepthez

A paradicsom és a mozzarella kombinációja egy salátában mindig mindenki számára előnyös. És ha hozzáadja a fiatal kukorica édes szemét, és pikáns avokádó öntettel ízesíti, az íze új színekkel csillan. Javasoljuk, hogy ebbe a salátába tegyen színes paradicsomot: nem szükséges koktélparadicsomot venni, a lényeg, hogy a paradicsom érett és aromás legyen. A friss kukorica helyettesíthető konzerv kukoricával. A római helyett használhatunk ropogós jéghegyet, rukkolát vagy vegyes salátát. Javasoljuk, hogy a hagymát pácolja: az éles keserűség eltűnik, és megjelenik ennek a zöldségnek a természetes édessége.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 859,64 kcal/adag Adagok: 2 Főzés: 40 perc Hozzáadás. idő: 10 perc Használt: 26,96 g/70,05 g/32,15KeverőgépSütőSütésVacsoraFalatozásVacsoraSalátaVegetáriánus: LactoVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZCseresznye paradicsom 250 gCsemegekukorica csutka 1 dbVöröshagyma 1 dbRomaine saláta 120 gMozzarella sajt 200 gVaj 20 gFüstölt őrölt paprika 0,25 tkŐrölt fekete bors megkóstolnimegkóstolniHagyma pác:Citromlé 2 evőkanál.Kristálycukor 0,5 tkŐrölt fekete bors megkóstolnimegkóstolniSalátaöntethez:Avokádó 1 dbFokhagyma 1 szegfűszegCitromlé 1 evőkanál.Koriander 3 ágOlívaolaj 50 mlŐrölt fekete bors megkóstolnimegkóstolni Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. Távolítsuk el a kukoricáról a leveleket és a bélyegeket. Körülbelül 30 x 40 cm-es fóliát készítünk, a közepére tesszük a csutkát, megsózzuk, megszórjuk füstölt paprikával, vajdarabkákat adunk hozzá, és szorosan fóliába csomagoljuk. 20 percig sütjük a kukoricát a salátához.

Paradicsom saláta mozzarellával ()

2. lépés

Az öntethez az avokádót félbevágjuk, magját kivesszük, a pépet egy evőkanállal kikanalazzuk. Tegye az avokádót, a hámozott fokhagymát, a koriandert, a lime- vagy citromlevet, az olívaolajat, a sót és a borsot egy turmixgép tálba. A hozzávalókat krémesre keverjük. A szósz vastagsága a tejszínhez hasonlítson. Adjunk hozzá egy kevés vizet, ha a szósz túl sűrű.

Paradicsom saláta mozzarellával
Paradicsom saláta mozzarellával ()

3. lépés

A salátához a lilahagymát félkarikára vágjuk. Ízesítsük sóval, cukorral, borssal, citromlével, keverjük össze és hagyjuk állni 10 percig. Ezután a hagymát szitára tesszük, és a pácot lecsepegtetjük.

Paradicsom saláta mozzarellával
Paradicsom saláta mozzarellával ()

4. lépés

Mossa meg a koktélparadicsomot és a római salátát, majd szárítsa meg papírtörlővel. A salátát kézzel szaggatjuk össze, és tegyük egy nagy salátástálba. A paradicsomot félbevágjuk, és a római levelekhez adjuk.

Paradicsom saláta mozzarellával
Paradicsom saláta mozzarellával ()

5. lépés

Hagyja kihűlni a kukoricát. Éles késsel vágjuk le belőle a szemeket, és adjuk a salátástálhoz. A mozzarelláról csepegtessük le a savót, és adjuk hozzá a sajtgolyókat a salátához. Ha nagyok a golyók, vágjuk félbe vagy negyedekre. Adjunk hozzá savanyított hagymát. Borssal és sóval ízesítjük. Keverjük össze az összes hozzávalót, és öntsük avokádó öntettel. Azonnal tálaljuk.

Paradicsom saláta mozzarellával
Paradicsom saláta mozzarellával ()

AMEGYÉB

Ez az avokádóöntet nagyszerű, egészségesebb alternatívája a majonéznek. Jól illik húshoz, halhoz, tenger gyümölcseihez és egyéb zöldségsalátákhoz. Ha pedig sűrűbbé teszed az öntetet, remek mártogatós lesz: tálald keksszel és zöldségrudakkal előételként.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A mozzarella-paradicsom salátához sült szalonnát, garnélát, csirkemellet, pulykát vagy tésztát is adhatunk. Ettől a saláta táplálóbb lesz – remek teljes ebéd.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024