Paradicsom, mozzarella és bazsalikom saláta

Гастрономъ

A recepthez

Ez a paradicsomos, mozzarellás és bazsalikomos saláta lényegében nagyon hasonlít az olasz előétel caprese-hez, csak a recepten engedélyeztünk némi változtatást. A klasszikus alapanyagokhoz először kaprot, zöldhagymát és salátát adtunk, ami az étel ízét és illatát egyaránt befolyásolta. Másodszor, e recept szerint a saláta összetevőit finomra kell vágni és össze kell keverni (klasszikus caprese-ben a paradicsomot és a mozzarellát szeletekre vágják, és felváltva tányérra helyezik). Harmadszor a szósz – kevés citromlevet adtunk hozzá, hogy az étel frissítő citrusos jegyet kapjon.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 417,91 kcal/adag Adagok: 2 Főzés: 15 perc Használt: 12,74 g/38,40 g/5,10VacsoraVacsoraSalátaVegetáriánus: LactoVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZMozzarella sajt 125 gCseresznye paradicsom 150 gZöldhagyma tollak 2 db.Saláta levelek 2 db.Bazsalikom 1 gallyKapor 1 gallyOlívaolaj 3 evőkanál.Balzsamecet 1 evőkanál.Citromlé 1 tkŐrölt fekete bors Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az összes saláta hozzávalót. A koktélparadicsomokat félbevágjuk. Használhat nagy paradicsomot is (2 darab kell): apró kockákra kell vágni.

2. lépés

Tegye a mozzarellát egy szitába, hogy lecsepegtesse a folyadékot. Ha a csomag kis golyókat tartalmaz, mindegyiket félbevágjuk. Ha egy nagy golyóban sajt van, vágja apró kockákra.

3. lépés

Távolítsa el a leveleket a bazsalikom ágáról. Vágjuk csíkokra. A zöldhagymát karikákra vágjuk. Távolítsa el a vastag kaporszárat. A maradék zöldeket apróra vágjuk.

4. lépés

A szószhoz tegyük egy kis tálba a balzsamecetet és a citromlevet. Adjunk hozzá egy csipet sót és őrölt fekete borsot, és keverjük össze. Felöntjük olívaolajjal. Habverővel vagy villával enyhén felverjük.

5. lépés

Egy salátástálban keverjük össze a paradicsomot, a mozzarellát, a bazsalikomot, a zöldhagymát és a kaprot. Tépjük fel a salátaleveleket. Hozzáadjuk a saláta hozzávalóihoz. Felöntjük a kapott szósszal. Keverjük össze és azonnal tálaljuk.

AMEGYÉB

A saláta íze élénkebb lesz, ha hozzáadunk egy kis lilahagymát. Finomra vágjuk, majd balzsamecettel felöntjük, 5 percig állni kell, és az étel összes többi hozzávalójához adjuk.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Ha koktélparadicsom helyett nagyobb paradicsomot használunk a salátához, válasszunk érett, de erős, húsosat. Ha a gyümölcsök túl lédúsak, távolítsa el a pépet a közepéről a magokkal együtt.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024