Site icon Népszámlálás 2024

Paradicsom konzerv szilvával télre

Гастрономъ

A recepthez

Készítettél már télre paradicsom- és szilvakonzervet? Ha nem, akkor nagyon ajánljuk, mert egy ilyen nassolnivaló mindenképpen megérdemli az ínyencek fokozott figyelmét. A zöldséges csavarok kedvelői értékelni fogják e paradicsomok könnyű elkészítését és szokatlan ízüket, könnyű gyümölcsös jegyekkel. Az alábbiakban található recept nagyon részletesen leírja az egész folyamatot, így egyszerűen lehetetlen hibázni. Paradicsom és szilvakonzerv, és várjuk a pillanatot, amikor megkóstolhatjuk az előételt.

Bonyolultság: átlagos Kalória: 128,18 kcal/adag Adagok: 8 Főzés: 50 perc Hozzáadás. idő: 35 óra Használt: 2,40 g/0,66 g/29,26BefőzésVacsoraFalatozásÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusAmikor vendégek érkeznekHOZZÁVALÓK 8 ADAGHOZSzilva 1 kgParadicsom (paradicsom) 1 kgLovage 2 ágBabérlevél 1 dbÉdes borsó 4 db.Szegfű 2 db.Piros csípős paprika megkóstolniKristálycukor 4 evőkanál.1 evőkanál. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az üvegeket és a fedőt a paradicsomhoz. Mossa le szódabikarbónával vagy zsírtalanítóval, majd bármilyen kényelmes módon sterilizálja. Hagyja megszáradni.


Konzervált paradicsom szilvával télre ()

2. lépés

Mossa meg a szilvát és a paradicsomot, és szárítsa meg papírtörlővel. Szurkálja meg a gyümölcsöket fogpiszkálóval, hogy a héj ne repedjen ki a magas vízhőmérséklet hatására.


Konzervált paradicsom szilvával télre ()

3. lépés

Helyezze a szilvát és a paradicsomot előkészített sterilizált üvegekbe (meglehetősen szorosan). Adjunk hozzá leányvirágot, babérlevelet, mindkét típusú paprikát és a szegfűszeg bimbóit.


Konzervált paradicsom szilvával télre ()

4. lépés

Egy vízforralóban vizet forralunk fel (kb. 1,5 liter). Az üvegekbe tett paradicsomra öntjük. Fedjük le sterilizált fedővel, és hagyjuk 15 percig szobahőmérsékleten.


Konzervált paradicsom szilvával télre ()

5. lépés

Engedje le a vizet az üvegekből a serpenyőbe speciális lyukakkal ellátott fedőkön keresztül. Sózzuk és cukrozzuk, majd nagy lángon kevergetve felforraljuk. 2 percig főzzük.


Konzervált paradicsom szilvával télre ()

6. lépés

A kapott sóoldatot paradicsomos üvegekbe öntjük és feltekerjük. Fordítsa át egy hajtogatott törülközőre, és tekerje be vastag takaróval vagy takaróval. Hagyjuk teljesen kihűlni.


Konzervált paradicsom szilvával télre ()

HASZNOS TANÁCSOK

Ha meglepett, hogy a paradicsomhoz ajánlatos leveset adni, tudd, hogy ez a növény minden készítményben tökéletesen „működik”. Pikáns, fűszeres, enyhén kesernyés ízű, enyhe citromos jegyekkel, ami igen érdekesen jelentkezik savanyúságban és pácokban.

AMEGYÉB

Ehhez a paradicsomos készítményhez jobb, ha nem túlérett, hanem enyhén alulérett szilvát veszünk: jobban megtartja a formáját, és kifejezőbb savanyúságot ad az előételnek.

Exit mobile version