Site icon Népszámlálás 2024

Paradicsom cukorral télre

Гастрономъ

A recepthez

Sokan cukorral készítenek paradicsomot télre, és ez az előétel mindig népszerű a mindennapi és az ünnepi asztalokon. Szóval, ha még nem próbáltatok ilyesmit, próbáljátok ki ezt a remek, bevált receptet. Nem kell attól tartani, hogy a paradicsom túl édes lesz: a cukor itt csak azért van jelen, hogy egyensúlyba hozza a sót és a savanyúságot. Maga a főzési folyamat meglehetősen egyszerű, és alig különbözik a hagyományostól. Ezért gondosan kövesse a recept utasításait, és biztosítsa a kiváló eredményeket.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 883,00 kcal/adag Adagok: 1 Főzés: 30 perc Használt: 23,44 g/4,16 g/191,00VacsoraDélutáni uzsonnaVacsoraÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZRibizli levelek 4 db.Babérlevél 2 db.Torma levelek 1 dbKapor 10 gFokhagyma 4 szegfűszegParadicsom (paradicsom) 2 kgFekete bors 5 db.Víz 1,5 lKristálycukor 4,5 evőkanál2 evőkanál.asztali ecet 9% 50 ml Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő a hozzávalókat a paradicsom cukorral való befőzéséhez. Mossa meg az összes levelet és a kapor „esernyőjét” folyó vízzel, és jól szárítsa meg papírtörlővel.


Paradicsom cukorral télre ()

2. lépés

Készítse elő az üvegeket és a fedőt a paradicsomhoz. Mossa le őket szódabikarbóna vagy zsíroldó segítségével. Bármilyen kényelmes módon sterilizálja és szárítsa meg.


Paradicsom cukorral télre ()

3. lépés

Hámozzuk meg a fokhagymát, és vágjuk félbe minden gerezdjét. Helyezze őket előkészített üvegekbe, adjon hozzá ribizlilevelet, babérlevelet, tormalevelet, kaprot és borsot.


Paradicsom cukorral télre ()

4. lépés

Öblítse le a paradicsomot folyó víz alatt, és szárítsa meg papírtörlővel. Távolítsa el a szárak tövét. Töltsük meg az előkészített üvegeket paradicsommal. Forraljuk fel a vizet.


Paradicsom cukorral télre ()

5. lépés

Öntsön forrásban lévő vizet az üvegekbe helyezett paradicsomra. Fedjük le fedővel és hagyjuk 10 percig. Ezután engedje le a vizet egy speciális lyukakkal ellátott fedőn keresztül a serpenyőbe.


Paradicsom cukorral télre ()

6. lépés

Adjunk hozzá cukrot és sót. Erős lángon felforraljuk. Felöntjük ecettel és levesszük a tűzről. Öntse a paradicsomot az üvegekbe, és tekerje fel a fedőt. Fordítsuk át egy törülközőre, és takarjuk le egy takaróval. Hagyjuk teljesen kihűlni.


Paradicsom cukorral télre ()

HASZNOS TANÁCSOK

A cukorral ellátott paradicsomot egész télen tökéletesen tárolják, még a hűtőszekrényen kívül is: az a tény, hogy az üvegek tartalma hosszú távú hőkezelésen esik át, köszönhetően a meleg takaró alatti „pihenésnek”.

AMEGYÉB

A fokhagyma és a cukor nem rontja el a paradicsomot, mint a vajkását! Ezért nyugodtan növelheti a szegfűszegek számát hatra, de akár nyolcra is. Vagy adjunk hozzá egy darab csípős chili paprikát, hogy extra fűszert kapjunk.

Exit mobile version