Omlett paradicsommal

Гастрономъ

A recepthez

A paradicsomos omlett egy klasszikus francia étel, amely világszerte népszerűvé vált. Az érett és lédús paradicsom szezonjában egyszerűen kár nem főzni. A frissen szedett paradicsom még étvágygerjesztőbbé teszi ezt a puha omlettet! Télen sem szabad megtagadnia magától az élvezetet – használjon koktélparadicsomot, amely egész évben kapható. Receptünk szerint egy serpenyőben paradicsomos omlett különösen bolyhos, puha és szellős, igazi kulináris lakomává varázsolva a reggelit.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 266,21 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 25 perc Használt: 9,78 g/22,32 g/5,88Sütésfrancia konyhaReggeliDélutáni uzsonnaFőételVegetáriánus: Ovo-lactoVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZParadicsom (paradicsom) 3 db.Hagyma 1 dbFriss bazsalikom 1 gallyOlívaolaj 1 evőkanál.Vaj 1 evőkanál.Csirke tojás 6 db.20%-os tejföl (közepes zsírtartalmú) 2 evőkanál.Őrölt fekete bors megkóstolni6 g Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Ahhoz, hogy egy serpenyőben paradicsomos omlettet főzzön, először készítse elő a paradicsomot. Ehhez vágja őket keresztben a tetejére. Csak a bőrt kell átvágni, a húst nem!

2. lépés

A paradicsomokat szűrőedénybe tesszük, és forrásban lévő vizet öntünk rá. Ha ezek nem egy új betakarításból származó fiatal paradicsomok, akkor jobb, ha forrásban lévő vizet öntünk rájuk, és 2 percig állni hagyjuk.

3. lépés

Óvatosan vegyük ki a paradicsomot a forrásban lévő vízből, és azonnal tegyük jeges vízbe. A kezelés után a bőr a vágáson elkezd felgöndörödni, és könnyen eltávolíthatja. Távolítsa el a bőrt.

4. lépés

Vágjuk fel a paradicsomot, távolítsuk el a levét és a magokat – nincs rájuk szükségünk. Célunk, hogy pihe-puha omlettet készítsünk, nem vizes. A legkényelmesebb módja a paradicsommagok és -lé kinyerésének egy teáskanál segítségével.

5. lépés

A paradicsompépet apró darabokra vagy szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A bazsalikomleveleket válasszuk el a szárától, és vágjuk is apróra.

6. lépés

Egy vastag aljú serpenyőben 2 ek. l. olívaolaj. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és közepes lángon 5-7 percig pirítjuk. A hagymának puhává és átlátszóvá kell válnia.

7. lépés

Adjunk hozzá paradicsomot és bazsalikomot a serpenyőbe. Só és bors ízlés szerint. Főzzük néhány percig, amíg a felesleges folyadék elpárolog. Ezután vegye le a serpenyőt a tűzről, és hagyja kissé lehűlni a tartalmát.

8. lépés

A tojásokat habverővel felverjük, de ne túl erősen. Ezután a felvert tojáshoz adjuk a serpenyő tartalmát és a tejfölt, óvatosan keverjük össze, hogy a hozzávalók egyenletesen oszlanak el.

9. lépés

Törölje le a serpenyőt papírtörlővel, és tegye vissza a tűzre. 1 evőkanál keveréket erős lángon felhevítünk. l. olívaolaj vajjal. Ha a vaj habosodni kezd, lefejtjük a habot, hogy ne égjen meg.

10. lépés

Óvatosan (az olaj fröccsenhet!) Öntse a tojásos-paradicsomos keveréket a serpenyőbe. Nagy lángon főzzük 4-5 percig, folyamatosan mozgatva a beállított részeket a közepe felé. Az omlettet nem szabad túlfőzni, a teteje enyhén nedves maradjon.

11. lépés

Elkészült egy finom és puha omlett paradicsommal és fűszernövényekkel! Az omlettet felmelegített tányérokra osztjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és azonnal tálaljuk.

AMEGYÉB

Ha pp omlettet szeretne készíteni, használjon minimális mennyiségű olívaolajat – csak ecsítse meg a serpenyőt. Jobb, ha egyáltalán nem adunk hozzá vajat. A paradicsomos omlettet serpenyőben is elkészítheti, csak tojásfehérje felhasználásával. Ez a diétás lehetőség is finom lesz.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

A teljes hitelesség érdekében tejföl helyett creme fraiche-val készítsd az omlettet. A Creme fraiche házilag könnyen elkészíthető: 15–20%-os friss tejfölt és 30%-os tejszínt egyenlő arányban keverj össze (a termékeknek természetesnek kell lenniük, nem sterilizáltnak). Tegyük üvegbe, fedjük le és hagyjuk szobahőmérsékleten 12 órán át, majd tegyük hűtőbe 24 órára. Elkészült a creme fraiche.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024